Bortføringen i Molde: Mor i politiavhør

Politiet på Nordmøre og Romsdal kontakter nå familiemedlemmer til den sju år gamle gutten som trolig er bortført i Molde. Samtidig sitter guttes mor i politiavhør. Det bekrefter talsmann for politiet, Alf Stormo.

Leteaksjon molde redningsmannskaper
Foto: Roar Strøm / NRK

Nordmøre og Romsdal politidistrikt har nå satt i gang en bred etterforskning av forsvinningen til den sju år gamle gutten. Det lokale politiet får også hjelp fra Kripos.

– Mor avhøres om forsvinningen

Avhørene av guttens mor fortsetter i dag. Hun var sammen med en representant for barnevernet på Molde bowling da gutten forsvant.

– Er guttens mor mistenkt for å ha noe med forsvinningen å gjøre?

– Mor har for tiden ikke status som mistenkt i saken. Dette kan endre seg avhengig av hva etterforskningen viser, men akkurat nå er hun ikke mistenkt, sier Stormo.

– Hvordan kunne den som eventuelt bortførte gutten, vite at han var på Molde bowling?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Stormo.

Kontakter familien

– Vi er nå i ferd med å kontakt flere familiemedlemmer til gutten for å få informasjon. Men vi har foreløpig ikke lykkes å få kontakt med guttens far. Vi vet heller ikke hvor guttens far har opphold seg den siste tiden, sier Stormo.

Stormo bekrefter at mor og far til barnet ikke bor sammen. Fars bosted er ukjent, men i går bekreftet politiet at de to er gift.

Observasjon på fly

Politiet fikk i formiddag tips om at en gutt med følge var observert om bord på flyet fra Molde til Gardermoen. Gutten passet med beskrivelsen av den savna.

– Dette tipset er nå kvittert ut. Tipset kom etter at flyet tok av fra Molde, og vi fikk hjelp fra politiet på Gardermoen. Dette var bare ett av flere tips som vi sjekker ut av saken, sier Stormo.

I går ble også en tyskregistret Audi observert i Nesset. Bilen kjørte på rødt lys i Øksendalstunellen, og bråsnudde inne i tunnelen.

– Vi har hverken avskrive eller bekrefte at bilen har med forsvinningen å gjøre. Vi er ikke kjent med at guttens far benytter en Audi, sier Stormo.

Etterforskningsgruppen sitter nå i møte, og politiet vurderer å gå ut med mer informasjon i saken etter klokka 13.00.