Hopp til innhold

Akuttmottaket åpner dørene

– Vi er klare til å ta imot asylsøkerne og gleder oss til de kommer. Hotelldirektør Linda Haddal Røssevoll ved Melshorn hotell på Hareid er klar til å ta imot 112 personer. I helga ble sengene klargjort og julestjernene kom på plass i vinduene.

På Melshorn Hotell på Hareid gjør de nå de siste forberedelsene for å ta imot flyktninger. Fra mandag 7. desember blir hotellet akuttmottak.

Hotelldirektør Linda Haddal Røssevoll gleder seg til å drive akuttmottak på Melshorn Hotell.

Røssevoll mener hele Hareid ser positivt på at hotellet nå igjen blir et hjem for mennesker på flukt. Allerede i 1987 tok hotellet imot flyktninger for første gang.

– Alle vil gjøre det de kan for at de som kommer hit skal trives. Jeg har ikke merket noen motstand lokalt mot at hotellet nå blir akuttmottak. Vi ser positivt på dette. Like ved ligger et mottak for over 50 mindreårige asylsøkere. Så dette er ikke nytt for oss, understreker Røssevoll.

Kontrakt på to måneder

Avtalen med UDI er klar, men det er fremdeles litt usikkert når de første asylsøkerne kommer til akuttmottaket. Det får de vite i neste uke. I første omgang har hotellet en kontrakt som gjelder for to måneder, med mulighet til forlengelse i enda fire måneder.

– Jeg håper at avtalen vil gjelde for hele 2016. For oss kommer dette på et veldig gunstig tidspunkt. Akkurat nå har vi en nedgang i antall overnattinger fra ansatte ved lokale bedrifter og vi har avbestillinger på julebord. Vanskelige tider for lokal industri har skapt problemer for hotellet, sier hotelldirektøren.

Hotelldirektør Linda Haddal Røssevoll

Hotelldirektør Linda Haddal Røssevoll håper hotellet blir akuttmottak i hele 2016.

Foto: Frode Berg / NRK

Mange søkere

Det var mange som søkte på de nye stillingene som nattevakter, kokk og servitører ved akuttmottaket. Godt over ti personer er nødvendig for å holde driften igang.

– Vi vil gjøre det vi kan for å få dem til å trives. Vår hovedoppgave er å gi dem gode senger å sove i og tre måltider om dagen. Vi har også kjøpt inn et bordtennisbord og bøker på forskjellige språk. Andre tilbud er det i første rekke UDI og Hareid kommune som må ta seg av.