Hopp til innhold

Aalesund har Europaplanene klar

UEFA offentliggjør listen først på fredag. Men allerede nå er det temmelig klart at Aalesund spiller i Europaligaen i sommer.

Aalesund - Motherwell

Cupseieren i 2009 sikret Aalesund plass i Europaligaen for første gang i fjor. Skotske Motherwell ble for sterke for Sunnmøringene.

Foto: Pedersen, André / SCANPIX

Allerede tirsdag var det mulig å finne artikkelen på AaFK's nettsider. Der gikk det frem at Aalesund var klar for spill i Europaligaen. I oppsettet kunne vi finne dato for både hjemme og bortekamp. I oversikten fremgikk det at Aalesund skal spille første kamp hjemme. Tirsdag formiddag var artikkelen imidlertid fjernet.

Øyvind Vebenstad

Øyvind Vebenstad sier at den offisielle kunngjøringen kommer på fredag.

Foto: NRK

– Vi sier ikke noe om dette før oppsettet er offentliggjort av UEFA, og det skjer førstkommende fredag, sier arrangementsansvarlig Øyvind Vebenstad til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Aalesund har Europaplanene klar

Årlig tildeler det europeiske fotballforbundet en ekstra plass i Europaligaen til de tre beste nasjonene i Fair Play. Listen ble i januar toppet av Norge. Det har på nytt gitt grobunn for et Europa-eventyr på Sunnmøre.

Aalesunds fotballklubb er nemlig på fjerdeplass blant Norges mest fair-spillende lag i eliteserien. De er bare slått av Rosenborg, Vålerenga og Tromsø. De er imidlertid allerede klar for spill i Europa. Og Aalesund har allerede planene klar for spill i Europaligaen.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal sier de har lagt opp programmet med Europaligaen for øye.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

– Vi har prøvd å sy sammen et program som vi kan stå inne for, sier trener i AaFK, Kjetil Rekdal.

Mer vil han ikke si før UEFA kunngjør sin endelige beslutning.

– Vi gleder oss

Selv om tildelingen ennå ikke er offisiell, har drømmen om spill i Europaligaen vært i hodet lenge, sier AaFK-veteran Amund Skiri.

– Vi har belaget oss på at den er i boks. Det har vært soleklart siden nyttår. Jeg tror ikke Norge har vært slemme på banen siden nyttår. Så vi er klar for første kvalifiseringsrunde, og vi gleder oss, sier Amund Skiri.

– Føler meg ikke helt trygg

Men selv om alt ser helt greit ut for Aalesunds del, uttaler klubbdirektør Henrik Hoff at han slett ikke føler seg helt sikker på at det blir spill i Europaligaen for Aalesund.

– Jeg føler meg ikke helt trygg, men jeg håper selvfølgelig at vi får plass, sier Henrik Hoff.

AaFK har også en forklaring på at de selv offentliggjorde cup-eventyret litt for tidlig på sine egne internettsider.

Nettsaken som lå ute en liten stund er tre uker gammel, og ble lagt ut ved en feil. Dette skulle ikke ha vært publisert ennå, sier Hermann Ekeberg i AaFK.