Aalesund utlignet på straffe i sluttsekundet!

På mest dramatiske vis utlignet Aalesund i kampen mot skotske Motherwell. Demar Phillips ble klart felt inne i 16-meteren. Dommeren blåste straffe. Og Aalesunds Alexander Mathiesen satte ballen sikkert i mål, i siste spillesekund av kampen.

Aalesund - Motherwell

Demar Phillips og Steve Jennings. Foto: André Pedersen / SCANPIX

Dette ble en kamp der Aalesund hadde mye av banespillet. Særlig i første omgang dominerte Aalesund stort. Men Motherwell lot seg ikke vippe av pinnen, og låg kompakt og tok imot det meste som kom. Og med kald ro kunne Motherwell gå opp i ledelsen, nesten ut av ingenting, i begynnelsen av andre omgang.

Motherwell supporter

En hel rekke 'steelmen' har inntatt Ålesund i kveld.

Motherwell supportere

De er sikre på at Motherwell slår Aalesund med minst et mål.

Motherwell varmer opp i minuttene før kampen.

Aafk - Motherwell supportere

Aalesund og Motherwell-supportere i skjønn forening før kampen.

Party-stemning i byen før kampen.

Det er bortimot fulle tribuner på stadion i Ålesund.

Andre omgang hadde kanskje ikke de samme spillemessige kvalitetene. Men Aalesund gav aldri opp. Og en serie med angrep ble kronet med en felling, en straffe som gav den etterlengtede utligningen. Nå blir jobben på bortebane lettere, enn om de skulle reise til Skottland med et mål i underlege.

4 minutter: Etter få minutter har Aalesund vært farlig frempå flere ganger, blant annet med to cornere. I åpningsminuttene har Aalesund et massivt press på sine skotske motstandere.

9 minutter: Motherwell har sitt første skikkelige angrep. Men skuddet går til side for mål.

11 minutter: Motherwell med et langskudd, som Anders Lindegaard må slå til corner i den vanskelige lave motsola.

13 minutter: Jonathan Parr på flott løp på venstrekanten. Mottar en litt høy pasning fra Demar Phillips, og ballen spretter på hodet til Parr og utover dødlinjen.

14 minutter: Glitrende stangskudd fra Aalesunds Demar Phillips !!! En virkelig stor målsjanse.

16 minutter: Pablo herrera slår inn fra kanten, men i klypene på Motherwells keeper.

17 minutter: Jonathan Parr med et smart løp på venstre kant. Men innlegget havnet hos motstanderen.

26 minutter: Aalesund dominerer ikke banespillet like sterkt som i det første kvarteret. I løpet av 2 minutter skaper Motherwell 2 farligheter foran Lindegaards mål.

27 minutter: Men like etterpå er Thor Hogne Aarøy frempå med en farlig stupheading rett på Motherwells mål. Men det står fortsatt 0-0.

32 minutter: Corner til Aalesund etter et flott angrep. Corneren skapte en smule kaos i Motherwells angrep, og ballen ble drust ut til innkast for Aalesund.

33 minutter: Frispark på godt hold for Aalesund, men Demar Phillips setter ballen høyt og til side for mål.

36 minutter: Motherwells nr. 11 John Sutton ligger nede. Det er stopp i spillet. Men Sutton og spillet er i gang igjen etter en kort visitt på sidelinja.

39 minutter: Aalesund-publikum piper. Mener Thor Hogne Aarøy blir dradd i trøya innenfor 16-meteren.

40 minutter: Peter Orry Larsen med en suser av et skudd fra 25 meter. Men ballen gikk over mål.

42 minutter: Motherwell med et angrep. Demar Phillips beiner ballen til corner. Phillips ligger nede, men reiser seg etter å ha fått hjelp fra fysioterapeut. Publikum ble stille, men puster lettet ut. Corneren endte i ny corner for Motherwell, også den resultatløs.

45 minutter: Det er lagt til minst et minutts tilleggstid.

45 minutter: Thor Hogne Aarøy med en heading mot mål. Men den ble for løs og plukkes lett opp av keeper. Dommeren blåser av. Det står 0-0 etter en omgang der Aalesund har dominert banespillet. Motherwell ligger kompakt bak, men har hatt noen farligheter foran Aalesunds mål.

Les: Frykter ikke pøbler

Les: Stormen med eige AaFK-fly

46 minutter: Kampen igjen, med Motherell rett i angrep. Men Aalesund avverger.

48 minutter. Motherwell med skudd over mål. Dommeren blåste corner, til protester fra hjemmepublikum.

49 minutter: Motherwell opp i ledelsen. Målskårer nr. 9: Jamie Murphy.

50 minutter: Utrolig at det ikke ble mål til Aalesund her. En Aalesundspiller er helt alene med ballen foran motstanderens mål.

51 minutter: Spillerbytter på Aalesund. Inn med Trond Fredriksen og Alexander Mathiesen. Ut med Pablo Herrera og Peter Orry Larsen.

54 minutter: Bedre stemning i Ålesund igjen. Corner til Aalesund, men det dømmes frispark til Motherwell.

61 minutter: Corner til Aalesund. Treffer hodet til Aarøy - det blir mye frem og tilbake med klabb og babb og det hele ender med utspill fra Motherwells keeper.

65 minutter: Ut: Magnus Sylling Olsen. Inn: Fredrik Carlsen for Aalesund.

73 minytter: Farlig Aalesund-angrep. Ballen beines til corner. Dommeren blåser av til protester fra Aalesundspillerne.

75 Minutter: Frispark til Aalesund i farlig posisjon!! Demar Phillips skyter hardt, like over.

78 minutter: En meget spesiell situasjon på stadion. Alexander Mathiesen jakter en ball nedover mot dødlinja. Han klarer å holde ballen i spill, men fortsetter selv over reklameskiltene, og blir liggende usynlig for publikum langt inne i et hjørne. Men til stor jubel dukker han etter hvert opp igjen.

80 minutter. Nok et farlig angrep, der Aalesund har flere skuddmuligheter, blant annet ved Thor Hogne Aarøy. Men skuddkvaliteten var ikke god nok. Det hele ender med et skyhøyt spark fra Trond Fredriksen.

82 minutter: Nok et høyt skudd fra Trond Fredriksen. Aalesund pøser på med angrep nå, med kvaliteten har så langt ikke holdt i avslutningsfasen.

87 minutt: Gult kort til Aalesunds Fredrik Carlsen.

89 minutter: Thor Hogne Aarøys beste heading mot mål så langt i kampen. Men rett i armene til Motherwells keeper.

90 Minutter: Det er lagt til 2 minutter. Aarøy avblåses for armbruk.

STRAFFE TIL AALESUND !!!!!! Demar Phillips blir felt innenfor 16-meteren. Dommeren er ikke i tvil, og peker kontant på straffemerket!

92 minutter: Aalesund har utlignet!! Alexander Mathisen setter ballen sikkert i mål.

92 minutter: Dommeren blåser av kampen. Resultat: 1-1.