AaFK-dødaren Diouf slo til igjen

AaFK hang til tider bra med medaljejagende Odd, men lagets senegalesiske spiss har det for vane å ødelegge ålesundernes drømmer.

Pape Pate Diouf

TOMÅLSSCORER: Pape Pate Diouf feirer etter dagens andre scoring.

GRATULASJONER: Pape Pate Diouf blir gratulert av lagkameratene etter scoring mot AaFK.

Det var et lag som kun makter å prestere på hjemmebane, som tok imot et formsterkt Odd-lag søndag ettermiddag.

Pape Paté Diouf sørget imidlertid for at AaFKs seiersrekke på fire hjemmekamper stoppet med sine to scoringer. I samme slengen opprettholdt han Odds, som nå har fem strake seiere. En sen scoring fra Fredrik Oldrup Jensen sørget for en overbevisende 3–1 seier.

– En sterk borteseier mot et lag som har vunnet mye hjemme. Vi vinner helt fortjent. Vi hadde ballen mye og Ålesund ligger lavt. Det var bare et tidsspørsmål om når det skulle sprekke. Vi var ikke oppe mot vårt beste i dag, men vi var klart bedre enn Ålesund, oppsummerer Odd-trener, Dag-Eilev Fagermo, til NRK etter kampen.

Senegaleske Diouf er en fryktet mann i Ålesund. I de to foregående kampene han har spilt mot klubben har han scoret henholdsvis fire og to mål. Søndag puttet han nummer sju og åtte mot sunnmørsklubben.

– Han har ferdigheter som gjør at ikke bare lagmaskineriet kan vinne kamper, men at også enkeltmannsprestasjoner kan avgjøre. Det viser han på det andre målet, mener Fagermo.

Tosifret for James

Det var derimot hjemmelaget som kom best i gang på Color Line Stadion. AaFK scorer nesten aldri først og er laget som har scoret færrest mål i førsteomgang i Eliteserien med sine ni scoringer.

Laget hadde flere store sjanser i førsteomgang, og etter 23 minutter satt den for Leke James. «Mos» Abdellaoue vil muligens selv påstå at det var en velkalkulert pasning, men det som så ut som et dårlig skudd ble uansett en målgivende pasning til James, som enkelt satt ballen i mål fra kort hold.

Det var nigerianerens tiende mål for sesongen. 22-åringen har med det scoret tosifret antall mål i tre sesonger på rad.

Tomålsscoreren Diouf

Litt etter halvtimen var spilt satt Pape Paté Diouf sitt første mål for dagen. Et fint Odd-angrep ledet Fredrik Nordkvelle inn i AaFKs sekstenmeter og 45 grader ute i feltet fant han senegaleseren som enkelt satt ballen i Grytebusts nettmasker.

Ti minutter ut i andreomgang satt den igjen for spissen, som har fått det som vane å score mot AaFK. Diouf slo en leken tunnel på Tero Mäntylä og plasserte ballen elegant i lengste hjørne.

Ni minutter før full tid headet Fredrik Oldrup Jensen inn Espen Ruuds velplasserte frispark og punkterte med det kampen.

– Det vi presterer i andreomgang er ikke godt nok. De styrer og vi slipper nok en gang inn for enkle mål. Vi sliter med å lære av tidligere kamper. Nå har lagene bak oss muligheten til å komme nærmere, mener AaFK-trener, Trond Fredriksen.

Odd er på jakt etter medalje i årets sesong og med dagens trepoenger ligger de likt med Viking på 3. plass.