NRK Meny

No skal ho sende folk på strikkeferie

Torill Bakke er så glad i å strikke at hun startet nettstedet strikkeferie.no. Nå holder hun på med siste innspurt til det første arrangementet og håper tilbudet blir internasjonalt.

Torill Bakke har startet nettstedet strikkeferie.no

Torill Bakke har startet nettstedet strikkeferie.no Her er hun sammen med kollega Mette Kroken Nygård.

Foto: Privat / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Du har helt sikkert hørt om, og kanskje vært på, sykkelferie, øyhopping, påskeferie, interrail, storbyferie og sydenferie. Men strikkeferie er det ikke alle som er like kjent med.

Torill Bakke, som er bosatt i Rauma i Romsdal, har de siste 14 årene jobbet som markedskoordinator hos Rauma Ullvarefabrikk.

Nå har hun etablert sin egen virksomhet som heter strikkeferie.no.

– Det har sitt utspring i at jeg er en lidenskapelig strikker. Når jeg reiser på ferie så har jeg med meg mye garn og har mange planer om håndarbeid. Men det er veldig sjelden at planene blir realisert fordi tida går med til andre ting, sier Bakke.

Turisme

Arne & Carlos

Designerduoen og strikkeguruene Arne & Carlos blir med på det første arrangementet i februar.

Foto: Erlend Moe

Ideen kom i fjor sommer, da hun oppdaget ordet strikkeferie. Da skjønte Bakke at dette var noe hun kunne tenke seg å begynne med.

I oktober i fjor var hun selv på strikkeferie i Italia og hun tror mange er opptatt av hobbyen.

– Strikking engasjerer og interesserer veldig mange i hele verden så jeg gleder meg til å få det i gang.

Hun mener Rauma er et flott sted å starte strikkeferie med tanke på den vakre naturen og ullproduksjonen i kommunen.

Strikkeferie.no skal tilby ukesopphold eller langhelger til strikkeglade mennesker fra alle nasjoner.

– Strikkeferie er tenkt å være på tidspunkt der ikke alle andre i Rauma er opptatt med turisme. Det blir tidlig vår og sein høst.

Arne & Carlos

Det første arrangementet går av stabelen i slutten av februar. Da blir designerduoen og strikkeguruene Arne & Carlos med. De skal fortelle om sine strikkeopplevelser i inn- og utland.

I tillegg blir det utflukter til strikkeglade bedrifter og workshop. Bakke har et ønske om at tilbudet skal være internasjonalt og har allerede fått interesse utenfra Rauma.

– Den første som meldte seg på er fra USA.

Siste video/lyd

Det er svært lange køer i Hatlane i Ålesund tirsdag ettermiddag. Det er Sting-konsert i byen, og i tillegg er Hatlaåstunnelen stengt for renovasjon.
Det er urettferdig at alle bilister betaler lik diesel og bensinavgift, mener NAF.
Skulle avgiftene vært rettferdig fordelt måtte folk i byene betale 15.000 kroner mer i året enn folk på landet, mener bilorganisasjonen.
/ Jordmora fra Ålesund som leder det krevende nødhjelpsarbeidet til Verdens Helseorganisasjon i Syria, har sagt ja til å forsette arbeidet i enda ett år.
Elizabeth Hoff går dermed inn i sitt sjette år som FN`s koordinator for helsehjelp i det krigsherja landet. Denne helga er hun tilbake i Ålesund.