– Mistet motoren i laget

Molde-treneren er ikke fornøyd etter tapet borte mot Gjerpen. – Det var kjipt. I tillegg fikk vi skade på en sentral spiller og det preger kampen vår, sier Leif Gautestad.

Obaidli skadet

Her ligger Anniken Obaidli nede med skade.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Molde møtte onsdag Gjerpen i det første av to kvalifiseringsoppgjør for å kjempe om videre spill i eliteserien. De første ni minuttene av kampen var det jevnt, men så blir Anniken Obaidli båret av banen med skade.

Leif Gautestad, Molde Elite

Trener for Molde Elite, Leif Gautestad, frykter nå returoppgjøret på hjemmebane mot Gjerpen neste onsdag.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

– Hun er den klart beste spilleren vår, og hun er motoren i laget. Når hun forsvinner så tar vi vekk en dimensjon fra Molde-laget som har gjort at de har vært med og kjempet om poeng i eliteserien, sier treneren.

Han mener at skaden på Obaidli også påvirker det mentale hos resten av laget.

– Når de etter ti minutter står og gråter fordi en lagvenninne har skadet seg, så er det klart det påvirker dem. Samtidig er det en del av gamet og noe en må takle. Man må klare å komme tilbake og det klarer vi aldri og Gjerpen vant full fortjent i dag, sier Gautestad.

– Dette ble i overkant

Gjerpen-Molde

1123 tilskuere var til stede i Skienshallen for å se oppgjøret.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Skal Molde få fortsette å spille i eliteserien må de ta igjen forspranget Gjerpen har skaffet seg på hjemmebane om en uke.

Isabell Blanco, som signerte for Molde i februar, synes kampen var tøff.

– Vi visste det ville bli en tøff kamp, men sju mål ble i overkant av hva jeg hadde håpt på, sier hun.

Men hun har tro på at de kan klare seg bra i returkampen.

– Jeg har tro på at dette er fullt mulig. Jeg tror det er vi som lærer mest av denne kampen, sier hun.

– Frykter returoppgjøret

Men Gautestad innrømmer at han frykter returoppgjøret.

– Når vi ligger under med sju mål, motstanderen var klart bedre, og din beste spiller er vekk, så blir det en tøff oppgave. Men i håndball er alt mulig.

Treneren skal nå frem mot returoppgjøret få alle spillerne til å gå i seg selv og gjøre en jobb slik at laget fremstår bedre neste onsdag, For det er viktig for klubben å holde seg i eliteserien.

– Det har vært jobbet hardt for dette, og laget har kommet sterkt utover i sesongen. Men hvis Gjerpen fremstår som i dag så er det fortjent at det er de som går til eliteserien, sier han.