NRK Meny
Normal

Aksla-tiltalte: – Håpte «motherfuckeren» ble tatt

SUNNMØRE TINGRETT (NRK): Den tiltalte 24-åringen kommenterte drapet på Anja Weløy Aarseth til sin eks-kjæreste.

Aksla-rettsssaken: Rettstegning av aktor Ingvild Thorn Nordheim og tiltalte

Den tiltalte 24-åringen viste mange tegn til å være rastløs og urolig under første dag av rettssaken.

Foto: Esther Maria Bjørneboe (rettstegning)

I tidsperioden mellom drapet på Anja (onsdag 28. august) og funnet av henne den påfølgende lørdagen, snakket den tiltalte 24-åringen flere ganger med sin tidligere kjæreste og mor til deres felles barn om leteaksjonen og funnet av den livløse 21-åringen fra Bergen.

I etterkant av Anjas dødsfall skal den tiltalte ifølge eks-kjæresten ha sagt at han håpte drapsmannen ble tatt.

– Han sa til meg at han håpte noen tar denne «motherfuckeren» som har gjort dette, sa eks-kjæresten i sin politiforklaring som ble henvist til i retten tirsdag.

I tillegg skal den tiltalte ha ringt eks-kjæresten sin en kveld hun var ute på byen. Da skal han ha vært svært oppskaket og sagt at hun var gal som turte å bevege seg ute etter det alvorlige drapet.

Det hører med til historien at den tiltalte 24-åringen faktisk ble pågrepet senere samme dag som han sa han selv håpte gjerningsmannen ble tatt.

Fulgte med

I løpet av rettens første dag ble flere vitner hørt i etterkant av gjennomgangen av tiltaltes politiforklaring, deriblant hans eks-kjæreste, hans eks-svigermor, samt eks-kjærestens søster.

Der kom det blant annet frem at disse kjente den tiltalte som en omtenksom og snill mann, men at han forandret personlighet dersom han drakk.

– Da blir han ikke seg selv, sier eks-kjæresten, som har et felles barn med drapsmannen.

Hans tidligere svigermor forteller om en person som sjelden eller aldri hadde penger, og som hun mistenkte brukte narkotika.

(Saken fortsetter under bildet)

Aksla rettssak-Ingvild Thorn Nordheim og medhjelper i aktoratet

Aktor Ingvild Thorn Nordheim spurte ut vitnene.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Lite samarbeidsvillig

Den tiltalte har vært svært reservert hittil i rettssaken, der han sitter med nedtrekt caps og deler av ansiktet gjemt i håndflaten.

Ved rettssakens start nektet han både å reise seg under opplesing av tiltalen, og han nektet også å avgi en muntlig forklaring. Derfor har aktor Ingvild Thorn Nordheim lest opp avhørsrapportene i detalj.

Da retten startet opp igjen kl. 12.50, understreket aktor Ingvild Thorn Nordheim og bistandsadvokat Einar Råen at den tiltalte bør være tilstede under rettssaken. Dette ble også konklusjonen da retten behandlet en begjæring fra mannen om å slippte å være til stede.

Venn og vitner

Tirsdag vil retten fortsette med gjennomgang av vitner, og da er det en venn av tiltalte, samt vitner av ransforsøket på Pluto-kiosken som skal til dyst.

24-åringen har som kjent erkjent straffskyld for drapet og voldtekten av Anja Weløy Aarseth, men nekter fortsatt for å ha hatt noe med dette ransforsøket å gjøre.

Retten vil også få høre fra politietterforskere som har dokumentert bevegelsene til både offeret og tiltalte.

Laster innhold, vennligst vent..
Anja Weløy Aarseth funnsted

Her på byfjellet Aksla ble Anja Weløy Aarseth funnet lørdag 31. august.

Foto: NRK