Hopp til innhold

– Friluftslivet burde fått mer

Ola Fremo i Nordmøre og Romsdal Friluftsråd skulle ønske at enda mer av spillemidlene fra Norsk Tipping gikk til friluftsaktiviteter.

Ola Fremo i friluftsområdet ved Holmarka

Ola Fremo i Friluftsrådet mener friluftslivet skulle fått enda mer av Spillemidlene slik at enda flere av friluftsmålene kunne blitt tilgjengelige blant annet for bevegelseshemmede.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Idretten i Møre og Romsdal får nå 66 millioner kroner av spillemidlene, mens ulike friluftstiltak får 9 millioner.

Målet er 20 prosent

Det er et politisk mål at en femtedel av Spillemidlene skal brukes til ulike friluftstiltak.

– Vi er fortsatt under ti prosent, så det må jobbes videre, sier Ola Fremo som er en svært engasjert friluftsmann og leder i Nordmøre og Romsdal Friluftsråd.

Et stjerneeksempel

Ola Fremo

Ola Fremo sier Holmarka i Molde er en innertier av et eksempel på hvordan spillemidlene kan brukes for å gjøre friluftsmål tilgjengelig for flere.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Ola Fremo møter NRK i i skogen ved Holmarka rett bak Romsdalsmuseet i Molde. Han viser hva som er i ferd med å gjøres av arbeider for å gjøre tilgangen til Holmarka-løkka enda bedre.

– Se her, her ei bru som utbedret og nå er entreprenøren i gang med å fikse litt på kneika her slik at det skal bli lettere for bevegelseshemmede også å komme seg helt opp, forteller Fremo

Holmarka er en «innertier» av et eksempel på hvordan spillemidlene kan brukes slik målsettingen er, sier Fremo. Han viser til at det er forholdsvis små summer som brukes og at det er veldig mange flere som nå kan benytte seg av tilbudet når det nå blir ferdig tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Kultur og folkehelseutvalget i fylkeskommunen skal onsdag fordele 75 millioner kroner i spillemidler og her kan du lese hvordan det er foreslått fordelt.