- Sperret inne i seks timer

Kvinnen fortalte at hun ble truet med å bli surret og teipet fast.

Mordbrann-rettsak i Ålesund

Fra rettssaken der sju personer er tiltalt i Ålesund. Tirsdag forklarte ei kvinne at hun har blitt truet med å bli surret og teipet fast.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Aktor Jogeir Nogva

Aktor og statsadvokat Jogeir Nogva.

Foto: Aina Rødal / NRK

Ifølge tiltalen ble kvinnen holdt sperret inne i en leilighet i 6 til 8 timer. Aktor Jogeir Nogva stite spørsmål om hvordan det var å være i leiligheten så lenge.

- Jeg var helt apatisk til slutt, fordi det varte så lenge. Jeg følte det varte i ti timer, men det kan ha vært kortere, sier kvinnen i 30-årene.

NRK dekker saken. LES ALT: Alt om mordbrannsaka i Ålesund

Flere saker fra mordbrann-rettsaken:

Lette etter person

Ifølge tiltalen fikk hun ikke lov å forlate leiligheten før en navngitt person kom dit.

I saken som pågår i Sunnmøre tingrett er det til sammen sju personer som er tiltalt. Det er blant annet for drapsforsøk, mordbrann, trusler, grovt skadeverk og grov legemsbeskadigelse.

Kvinnen fra søre-Sunnmøre forklarer at hun har prøvd å glemme hva som skjedde fordi det var så ekkelt.

- Jeg har flyttet fra Ålesund etter denne hendelsen.

Første vitne

Kvinnen er den første som vitnet i saka, der det i alt er 33 vitner. Saken vil vare i rundt to uker. Hun sa tidlig ifra om at hun har problemer med hukommelsen etter at hun ble utsatt for ei ulykke. Derfor er hun lite konkret i forhold til hvem som sa hva.

Kvinnen skal ifølge henne selv ha blitt sperret inne fordi en gjeng var på jakt etter kjæresten, uten at hun visste noe om dette.

- Jeg gjorde alt for kjæresten min på den tiden. Jeg skulle gjøre han en tjeneste og levere ei klokke til en som var i leiligheten, sa kvinnen.

Tok med bekjent

Kvinnen visste ikke at hun risikerte å bli sperret inne da hun dro til leiligheten fortalte hun i retten i dag. Likevel tok hun med seg en bekjent fordi hun ikke ville dra dit alene.

Leiligheten hun oppholdt seg i seks til åtte timer eies av han som står tiltalt for å ha bestilt voldsangrepet i Gjerdegata. Også en av de som er tiltalt for det mest alvorlige var da i leiligheten.

- Fikk ikke lov å gå

Kvinnen spurte ikke mange ganger om å stikke, fordi hun forstod at det ikke var et alternativ, fortalte hun i rettssalen.

- Jeg var ikke i tvil om jeg fikk lov til å gå eller ikke, svarte det første vitnet på spørsmål fra aktor.