Hopp til innhold

- Hansen må gå

Blogger og KrF-medlem Hallgeir Reiten frykter splittelse mellom fotfolket og partiledelsen om Inger Lise Hansen fortsetter.

Hallgeir Reiten

Hallgeir Reiten vil at Inger Lise Hansen skal trekke seg.

Foto: Ingelill Brattheim / NRK

- Skal man få ro i partiet, er det eneste riktige at Inger Lise Hansen trer av som nestleder, sier KrF-medlem og blogger Hallgeir Reiten (40).

- Har handlet illojalt

Han mobiliserer nå KrF-velgere for å få Hansen fjernet.

Inger Lise Hansen

Hallgeir Reiten ønsker at nestlder Inger Lise Hansen i KrF trekker seg.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Inger Lise Hansen bryter med sentrale ting i det vedtatte partiprogrammet, og slik sett handler hun illojalt mot landsmøtet i KrF. Hun har også kjørt veldig hardt på i media, uten å klargjøre dette med Dagfinn Høybråten, sier Reiten.

- Hvor reformvennlig er du?

- Jeg tror på praktisk politikk og tror det er saker som er viktigere for Norge enn det som har vært oppe i denne debatten. Dette er saker som vi er uenig om, og det må vi leve med, forteller Reiten.

Frykter splittelse

Den eneste måten han ser man kan få ro i KrF er at andre nestleder Inger Lise Hansen trekker seg. Han er bekymret for hva som skjer om hun ikke gjør det.

- Da tror jeg vi vil få en alvorlig splittelse. Jeg tror det er stor splittelse mellom det deler av partiledelsen nå gjør og fotfolket i partiet, sier Reiten.

Hansen sitt utspill da partiet var samlet i Stavanger første helga i februar sendte politiske sjokkbølger gjennom partiet.

Les også:

Reagerer på Bondevik-utspill

Reiten har blant annet vært medlem av representantskapet i Oslo KrF og styremedlem i Alna KrF. Han reagerer sterkt på Kjell Magne Bondeviks støtte til Inger Lise Hansen.

Les også: Bondevik mener Hansen har gjort KrF en tjeneste

- Det er vanskelig for meg å forstå at Bondevik kan forsvare at en nestleder i partiet går ut og sier at ho mener at det vedtatte programmet i KrF skal endres. Det er det landsmøtet som har mandat til å si noe om, ikke en nestleder i KrF, mener Reiten.