Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva, programledere Melodi Grand Prix 2022.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

MGP-artistene for 2022 er her

Hvem fortjener å vinne Norges største musikkonkurranse?

Etter fire delfinaler og én «siste sjanse», skal 10 artister konkurrere om å vinne MGP og æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest i Torino, Italia.

Sendingene blir ledet av Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva.

I høst kunne MGP-general Stig Karlsen fortelle at man kunne vente seg det sterkeste feltet av vokalister i konkurransen noen gang.

– I all beskjedenhet, nivået er skyhøyt! Det hjelper ikke med gode låter, om man ikke har artister som kan levere dem, sa Karlsen i intervjuet.

Hør alle låtene i MGP 2022 her!

Disse deltar i MGP 2022

Finale

Disse deltar i finalen, 19. februar

I alfabetisk rekkefølge

  • Anna-Lisa Kumoji
  • Christian Ingebrigtsen
  • Elsie Bay
  • Farida
  • Frode Vassel
  • Maria Mohn
  • NorthKid
  • Oda Gondrosen
  • Sofie Fjellvang
  • Subwoolfer

Anna-Lisa Kumoji

«Queen Bees»

Tekst og melodi: Olli Äkräs, Alan Roy Scott, Elsbeth Rehder og Anna-Lisa Kumoji

Anna-Lisa Kumoji
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Anna-Lisa (31) fra Asker/Drammen er utdannet på Bårdar-akademiet og har mange års erfaring som profesjonell sanger, skuespiller, dubber og musikalartist.

Blant annet har hun hatt roller i «The Book of Mormon», «Flashdance» og er nå aktuell i rollen som Anita i «West Side Story». Hun har også hatt flere film- og TV-roller og er stemmen i en rekke filmer.

I 2019 ble hun finalist i «All Together Now» på TVNorge, og ikke minst gullfinalist i Melodi Grand Prix med låta «Holla» samme år. I fjor var Anna-Lisa å se i Stjernekamp og vakte stor begeistring hos anmelderne.

Nå er hun igjen klar for den store MGP-scenen som gav henne det store gjennombruddet som soloartist i 2019.

Tilbake til artistoversikt

Christian Ingebrigtsen

«Wonder Of The World»

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Michael Hunter Ochs og Henrik Tala

Christian Ingebrigtsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Christian Ingebrigtsen er en folkekjær artist med lang fartstid innen musikk. Han har toppet hitlistene med egne soloprosjekter, men er mest kjent for sin innholdsrike karriere som en del av den verdenskjente popgruppen A1.

Sammen har de vunnet en Brit Award, en MTV Award, hatt ti singler på topp 10 i Storbritannia og solgt over 10 millioner fysiske album.

Ved siden av artistkarrieren er Christian en travel låtskriver og produsent for en rekke artister. Han var blant annet med på å skrive MGP-låta «Attention» som Ulrikke Brandstorp gikk til topps med i 2020. I tillegg har han vært låtskriver på intet mindre enn fire låter som har endt på 2. plass i den norske og finske finalen.

Christian kan også vise til en karriere som skuespiller og foredragsholder. I 2021 slapp han albumet «Vinger», sitt første album på norsk.

Tilbake til artistoversikt

Elsie Bay

«Death of Us»

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Jonas Holteberg Jensen og Andreas Stone Johansson

Elsie Bay
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Elsa Søllesvik (25) fikk sitt gjennombrudd allerede som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie. For låtskriveren fra Haugesund var dette starten på en reise som skulle lede til blant annet by:Larm, P3-listing, Lindmo og VG-lista.

Som artist skriver hun alle låtene sine selv, i tillegg til å skrive låter for andre. Elsa har skrevet og synger introlåten til den koreanske TV-serien «The Queens House», som hadde premiere i høst.

Dette ved siden av bachelorstudiet i rettsvitenskap. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», som har gitt lyd til TV-serien SKAM, og som sammen med albumet «Kill Your Darlings» har strømmet over 30 millioner ganger på Spotify.

Hun har også skrevet låten «Witch Woods» som gikk til finalen i MGP i 2021 og «Hammer of Thor» som er med i årets sesong. Nå tar Elsa det første skrittet på veien mot nye mål med lanseringen av soloprosjektet: Elsie Bay.

Fra første delfinale i MGP 2022.

Tilbake til artistoversikt

Farida

«Dangerous»

Tekst og melodi: Farida Bolseth Benounis, Rasmus Simon Vedvik Thallaug og Atle Pettersen, Peter Newman og Hannah Dorothy Bistow

Farida
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Farida Bolseth Benounis (31) har oppnådd mye siden karrieren tok fart i 2016. Hun fikk god omtale fra blant annet Billboard og MTV da hun slapp sine to første singler «Three Weeks» og «Solo Ride» med en måneds mellomrom.

Farida har spilt på by:Larm to ganger og vant den gjeve prisen «Årets forbilde» i 2016. Hun har også spilt på Øyafestivalen. Andre høydepunkter er at hun har vært support for verdensstjernen Dua Lipa og spilt på festivaler som South by Southwest i Texas.

I 2020 ble hun listet på NRK P3 fem ganger, og singelen «Do About It» ble trukket frem som ukas beste på samme kanal.

I september 2021 ble hun finalist i «The John Lennon Songwriting Contest» i New York med samme låt.

Fra andre delfinale i MGP 2022.

Tilbake til artistoversikt

Frode Vassel

«Black Flowers»

Tekst og melodi: Frode Vassel, Benjamin Larsen, Niklas Rosström og Celine Alette Pedersen Breivoll

Frode Vassel
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Frode Vassel (40) er født og oppvokst utenfor Bergen, men har halve livet vært bosatt i Oslo.

Han har reist rundt i Europa og stått på Eurovision-scenen med JOWST i Kiew (2017), Rybak i Lisboa (2018) og hjalp KEIINO fram til seier blant publikumsstemmene i Tel Aviv 2019. Nå er det Frodes tur til å stå i rampelyset.

Frode Vassel er for øvrig en svært erfaren artist som har sunget med en lang rekke kjente norske artister som Ylvis, Maria Mena og Åge Sten Nilsen, og har solid solisterfaring og musikalsk bakgrunn.

Våren 2021 så vi ham i The Voice. Som far til tre i en tid med klimakrise skal Frode nå legge all sin kraft i låten «Black Flowers».

Tilbake til artistoversikt

Maria Mohn

«Fly»

Tekst og melodi: Maria Mohn, Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 Maria Mohn
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Maria Mohn er en 38 år gammel artist, låtskriver, entertainer og sangpedagog. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har fått mye positiv omtale for sin flotte stemme.

Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor og vært frontfigur i en rekke andre sammenhenger. Hun har deltatt i Idol og sunget på blant annet Beat for Beat, Popstokk og fremførte sin egen låt «Håp» i forbindelse med 22. juli-markeringen ved Regjeringskvartalet.

I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med duetten «Fool for love» sammen med Kim Wigaard. Årets bidrag, «Fly», har Maria skrevet til sine tre barn.

Tilbake til artistoversikt

NorthKid

«Someone»

Tekst og melodi: Helge Moen, Alex Charles, Sandra Lyng og Jim Bergsted

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 NorthKid
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NorthKid er et nordnorsk popband frontet av Bilal Saab, som sjarmerte seg inn i mange norske stuer da han vant Stjernekamp i 2019.

Med sin opprinnelse fra Alta og Hasvik er NorthKid muligens verdens nordligste boyband, og nå går de all-in for å ta Norge med (nordnorsk) storm og vise seg verdig en plass i Eurovision Song Contest i mai.

Ved siden av Bilal består bandet av Helge Moen, Håkon Guttormsen, Sebastian Willassen og Vegard Olaussen.

Musikkglede, lekenhet og aksept er viktige verdier for bandet i alt de gjør, noe de også håper å vise gjennom sin deltagelse i Melodi Grand Prix.

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Tilbake til artistoversikt

Oda Gondrosen

«Hammer Of Thor»

Tekst og melodi: Morten Franck, Elsa Søllesvik, Torgeir Ryssevik og Oda Kristine Gondrosen

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 Oda Gondrosen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Oda Gondrosen er en 25 år gammel artist og låtskriver fra Gressvik utenfor Fredrikstad. Som 16-åring meldte hun seg på Idol, etterfulgt av The Voice i 2015, men hun følte seg for ung og synes det var vanskelig å komme noen vei med musikken etter dette.

Oda la derfor musikkdrømmen på hylla i fire år og utdannet seg til sykepleier. Etter å ha jobbet noen år med mennesker i livets siste fase bestemte Oda seg for å satse på artistdrømmen mens hun enda har mulighet.

Våren 2020 gav Oda musikkonkurranser en ny sjanse og takket ja til å delta i Idol for andre gang. Etter å ha gitt dommerne gåsehud uke etter uke, kom Oda helt til finalen og endte på en tredjeplass. Nå er det ingen vei tilbake for Oda som satser for fullt på musikken.

Å få delta i Melodi Grand Prix har stått høyt på Odas ønskeliste i mange år og er en drøm som går i oppfyllelse. Nå er scenen hennes med låta «Hammer Of Thor».

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Tilbake til artistoversikt

Sofie Fjellvang

«Made Of Glass»

Tekst og Melodi: Sofie Fjellvang og Kjetil Mørland

Sofie Fjellvang
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sofie Fjellvang er en 21 år gammel artist og låtskriver fra Kristiansand. Hennes store gjennombrudd kom da hun sang seg helt til finalen i The Voice i 2021.

Hun har alltid hatt en drøm om å leve av musikk, og begynte i et barnekor i menigheten hennes i svært ung alder. Da hun studerte i Leesville, North Carolina i USA i 2017 vant hun en sangkonkurranse i et agentbyrå hun var en del av.

Nå er hun godt i gang med sin debut-EP med hjelp av en gammel kjenning i Melodi Grand Prix-sirkuset, og en hun har vært fan av i mange år.

Sofie samarbeider nemlig med Kjetil Mørland om en EP. Kjetil kom som kjent på en sterk 8. plass i Eurovision i 2015 sammen med Debrah Scarlett med låta «A Monster Like Me». Kjetil og Sofie har sammen skrevet låten «Made Of Glass».

Tilbake til artistoversikt

Subwoolfer

«Give That Wolf a Banana»

Tekst og melodi: Keith og Jim

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 SubWoolfer
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Brødrene Keith og Jim møttes for 4,5 milliarder år siden, da månen var en egen planet. Siden da har de erobret hver eneste planet i universet med musikken sin, og er dermed det største bandet i galaksen – noensinne.

Den 20. juni 1969 dalte profeten Neil ned fra himmelen. De kalte han for «mannen med de sterkeste armene». Han lovet å hjelpe Keith og Jim med å bli superstjerner på jorden.

Han skulle komme og hente dem når de hadde skrevet den beste sangen i hele universet. Neil kom dessverre aldri tilbake, men Subwoolfer fikk tak i DJ Astronaut og har nå kommet seg til Jorden.

Nå skal de lete etter Neil, og ta den musikalske tronen med sangen «Give the Wolf a Banana». Dette skal de få til ved å opptre på den mest prestisjefulle scenen på hele jorden: MGP Norge 2022.

Tilbake til artistoversikt