Hopp til innhold

Disse er med i Sistesjansen

Alle 12 artister som ikke går videre fra sin delfinale, får en ny sjanse til å motta en MGP-finalebillett.

Trollfest
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sistesjansen arrangeres i to deler. Først skal 12 artister bli til fire i en sending 7. februar. Deretter skal de fire bli til én finalist i en stor sending på MGP-scenen 12. februar.

Mandag kveld ble det avgjort at Mari Bølla, Maria Mohn, Kim Wigaard og TrollfesT var de som gikk videre til neste runde 12. februar.

Bli kjent med alle deltakerne og se opptredene på nytt her!

TrollfesT – «Dance Like a Pink Flamingo»

TrollfesT så dagens lys i 2003 da en gjeng så seg lei av tilgjengelig festmusikk. De tok så saken i egne hender, og resten er historie.

Med en forkjærlighet for metall og musikk fra Balkan-området, benytter de seg av instrumenter som saxofon, trekkspill og synther som blandes sammen med et ekstremt uttrykk.

Den siste avgjørende ingrediensen er en stor dose galskap og humor, og resultatet blir noe de kaller «True Norwegian Balkan Metal». Med denne formelen har TrollfesT turnert over store deler av verden siden 2007 og gitt ut åtte album.

Bandet leverer forrykende konserter med massevis av publikumsinteraksjon, der alt er lov så lenge det er gøy og låter fett. Nå er folkemetall-oktetten klare for Melodi Grand Prix med et nytt konsept der flamingoene er på vei til å ta over verden.

Mari Bølla – «Your Loss»

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Mari Eriksen Bølla (17) fikk sin første introduksjon til artistlivet da hun som 10-åring kom på 3. plass i den eneste sesongen av Idol Junior på TV 2. Etter dette fikk hun mulighet til å stå på små og store scener, alene og sammen med andre artister.

I 2020 tok Mari hele Norge med storm da hun – som tidenes yngste – vant Idol, kun 15 år gammel. Bryne-jenta har vært aktiv innen sang, formidling, dans, teater og skapende virksomhet hele livet. Musikken har alltid vært Mari sitt fristed, der hun kan uttrykke alle følelser. Den unge artisten jobber mye med låtskriving og har funnet sin særegne stil som artist hvor låter med sterke og personlige budskap er i fokus.

Etter seieren i Idol 2020 slapp hun vinnerlåten «Now That I Found You», og etter det har hun sluppet både en julelåt og den drivende poplåten «Not That Girl». Nå har hun flyttet til Oslo for å satse for fullt på artistkarrieren.

Maria Mohn – «Fly»

Maria Mohn er en 38 år gammel artist, låtskriver, entertainer og sangpedagog. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har fått mye positiv omtale for sin flotte stemme.

Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor og vært frontfigur i en rekke andre sammenhenger. Hun har deltatt i Idol og sunget på blant annet Beat for Beat, Popstokk og fremførte sin egen låt «Håp» i forbindelse med 22. juli-markeringen ved Regjeringskvartalet.

I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med duetten «Fool for love» sammen med Kim Wigaard. Årets bidrag, «Fly», har Maria skrevet til sine tre barn.

Kim Wigaard – «La Melodia»

Kim Wigaard (33) er en godt etablert artist i den norske musikkbransjen. Han har jobbet en årrekke både nasjonalt og internasjonalt med musikal, revy, opera og kabaret.

Han har sunget på Den Norske Opera og Ballett, Off-Broadway i New York og vært solist for et utsolgt Oslo Konserthus. I bunn har han en bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York.

Kim er stadig aktuell med ny egenskrevet musikk, og sammen med Sandra Lyng har han turnert Norge rundt med juleturneen «Julefantasi». Han deltok i Melodi Grand Prix i 2020 med duetten «Fool for Love» sammen med Maria Mohn.

Disse artistene gikk ikke videre:

Mira Craig – «We Still Here»

Mira Craig (39) er en etablert artist og låtskriver fra Oslo.

Hun har blant annet skrevet den norske vinnerlåta fra Melodi Grand Prix i 2008, «Hold On Be Strong», som ble sunget av Maria Haukaas Mittet. Det var den aller første låta Mira skrev som 15-åring, og den fikk en sterk 5. plass i Eurovision.

Selv debuterte Mira som artist med singelen «Boogeyman» i 2005, og har siden hatt flere topplasseringer på VG-lista. Snoop Dogg fattet interesse for den norske musikeren på Quartfestivalen i 2005, og har brukt hennes «Dinner in Bed» på samleplaten «Welcome to tha Chuuch: The Album».

Hun har vært nominert til flere Spellemannpriser, Alarmprisen og MTV Europe Music Awards. Opp gjennom karrieren har Mira jobbet med store internasjonale artister og produsenter, og har spilt for over 100 000 mennesker i inn- og utland. «We Still Here» er første singel på hennes kommende album nummer syv.

Eline Noelia – «Ecstasy»

Eline Noelia Myreng er en 22 år gammel artist og låtskriver fra Tønsberg. Hun kommer fra en svært musikalsk familie, noe som naturlig nok har satt preg på hennes egne drømmer.

Det startet med kristenpop og barnealbum, men hun beveget seg etter hvert inn i vanlig pop. Som artist lar Eline seg inspirere av 2010-tallets vågale og catchy pop, men også legender fra 90-tallet.

Eline har jobbet med musikk på fulltid i flere år, blant annet som sanger i eventbransjen med høyt volum. Hun har også brukt betydelig med tid i studio. Da Tønsberg-jenta studerte popmusikk på Limpi begynte det å løsne for alvor og hun ble blant annet kjent med produsenten Audun Agnar Gulbrandsen.

«Ecstasy» er et resultat av deres første studio session sammen og ble starten på et større prosjekt.

Lily Löwe – «Bad Baby»

Se Lily Löwes opptreden.

Se Lily Löwes opptreden.

Lily Löwe (Lill Sofie Wilsberg) er en 26 år gammel artist, låtskriver og stylist fra Eidskog. De siste årene har hun vært bosatt i Oslo. Musikken hennes er forankret i melodisk hardrock, men strekker seg over flere sjangere som metal med innslag av pop og punk.

Gjennom kontraster mellom lydbildet og det visuelle bryter musikken hennes forventninger man kan ha til sjangeren, og skaper sitt eget unike univers. Lily Löwes musikalske forbilder er blant annet Rammstein og Lady Gaga.

Lily Löwe jobber også som kostymedesigner og makeup artist på en rekke produksjoner, og er blant annet gullrutenominert for sitt arbeid med NRK-serien Rådebank.

Nå er hun klar for sin debut på den store scenen i Melodi Grand Prix, og slipper i disse dager også sitt første album. Med seg på scenen har hun Trond Holter, Marius Viken og Bernt Jensen.

Steffen Jakobsen – «With Me Tonight»

Se Steffen Jakobsens opptreden.

Se Steffen Jakobsens opptreden.

Steffen Jakobsen (31) er en Countryartist og låtskriver fra Grimstad som har drevet med musikk siden han var liten, og opptrådte for første gang på bedehuset. Steffen ble kjent for TV-seerne da han kom på 3. plass i Idol 2013.

Hans fremførelse av «Your Man» ble kåret til årets beste «Idol-øyeblikk». Steffen Jakobsen gav ut sitt første album «My beginning» i 2009 som solgte til gull. I 2013 kom hans andre album «Six Strings Love Affair» med kjente låter som «Music Man» og «What She Wants».

Den store drømmen er å opptre på radioprogrammet «Grand Ole Opry» i Nashville. Men først er Steffen Jakobsen med den dype stemmen klar for å vise seg fram for et større norsk publikum i Melodi Grand Prix.

Daniel Lukas – «Kvelertak»

Daniel Lukas Kalelic er en 23 år gammel artist og låtskriver fra Ellingsrud i Oslo. Han kommer fra en musikalsk familie og har holdt på med musikk så lenge han kan huske.

Han stod på scenen for første gang under MGPjr i 2013 med låten «Tiden går fort». Og det gav mersmak. I 2018 var han klar for å prøve lykken i Idol, der han blant annet imponerte dommerne med en egenkomponert låt.

Året etter vant han talentkonkurransen H&M Loves Music og opptrådte på Vulkan sammen med flere etablerte norske artister. Musikken betyr mye for ham og har hjulpet ham gjennom vanskelige perioder i livet.

Daniel har tidligere jobbet som svømmeinstruktør og jobber i dag som selger. Den store drømmen for Daniel er å kunne jobbe med musikk på fulltid. Nå er han derfor mer enn klar for den store MGP-scenen med en låt på norsk.

Sturla – «Skår i hjerte»

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Sturla Fargerli Larsen er en 27 år gammel artist fra Trøndelag, som i ti år har gitt ut poplåter på trøndersk. Reisen startet under kulturkveldene på ungdomsskolen i Orkdal kulturhus, til flere utsolgte hus i Norge de siste årene.

I 2020 gav han ut «Som Ingen Andre» sammen med Hanne Mjøen. Singelen «Kanskje Du Kan Vær Mitt Paradis» var A-listet på NRK P1 i flere måneder, samtidig som de resterende låtene på EP’en roterte på NRK P3.

Sturla jobber til daglig på det lokale smelteverket i Orkdal. Han trives med å sjonglere mellom smelteverket og artistkarrieren og mener at det setter positive spor i musikken. Nå er Sturla klar for å gjøre seg kjent for et større publikum i MGP.

VILDE – «Titans»

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Frå tredje delfinale i MGP 2022.

Vilde Johannessen er en 26 år gammel artist og låtskriver fra sommerøya Tjøme i Vestfold. Etter å ha fullført en bachelorgrad i musikk ved den anerkjente musikkskolen LIPA i England, flyttet hun til Oslo i 2018 for å satse på artistkarrieren.

På samme tid gav hun ut sin første singel, «Get You», og har siden den gang gitt ut syv låter på eget plateselskap. Artisten har de siste årene også skrevet for andre artister i både inn- og utland, blant annet Stina Talling.

Blant høydepunktene i egen artistkarriere har hun varmet opp for Matoma, Röyksopp og Julie Bergan, sunget på åpningen av Norway Cup, et utsolgt Rockefeller og Gullruten på TV 2. I starten av 2021 slapp Vilde singelen «Never Said Enough», og ble i den forbindelse kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3.

Kort tid etter ble låta «Motions» «Ukas låt» på samme radiokanal og gikk rett inn på Top 200 på Spotify.

Alexandra Joner – «Hasta la vista»

Alexandra Joner (31) er en norsk-cubansk sanger, danser og skuespiller, oppvokst i Oslo.

Hun entret de norske TV-skjermene da hun som 16-åring deltok i dansekonkurransen «Dansefeber» på TVNorge, og har siden jobbet både med dans, musikk og sosiale medier. I 2012 ga hun ut låten «Sunrise» sammen med Madcon, som solgte til trippel platina. I 2015 var hun med i MGP for første gang, da med låten «Cinderella».

Hun har de siste årene vært å se i forskjellige TV-programmer som blant annet «Camp Kulinaris», «71 Grader Nord», og nå sist som en av profilene i TV 2-programmet «Bloggerne». I tillegg til å være artist er hun også en profil innenfor makeup og skjønnhetsbransjen.

Hun deltar i årets MGP med låten «Hasta la vista», et vink og farvel til kjedelige og kjipe gutter.