NRK Meny
Normal

Her er årets MGP-artister

Ti artister er klare for å boltre seg i Oslo Spektrum den 27. februar. Trønderrock, kunstdisco og boyband er noe av det som venter i den store finalen av Norges største musikkonkurranse.

MGP 2016 Gruppebilde

DE TI HÅPEFULLE: Alle de ti artistene er klare for Oslo Spektrum 27. februar.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Blant årets artister finner vi rockebandet Stage Dolls. Et band som musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen har sett opp til siden ungdomstiden.

– De hadde den ultimate klinelåten, ler Jan Fredrik under tirsdags pressekonferanse. Medlemmene i rockebandet gleder seg å begi seg ut på MGP-sirkuset. – Vi spiller mye sammen, men dette gir oss et ekstra kick. Det gir oss et spark i ræva, sier Terje Storli.

I dag fikk publikum endelig vite hvilke artister som er med i årets Melodi Grand Prix. Programledere Kåre Magnus Bergh og Silya stod for annonseringen.

Jan Fredrik Karlsen i Nitimen
Foto: Lisa Thue / NRK

Musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen fortalte litt om årets rekke med artister i Nitimen. – Vi har ikke gått for de største navnene, men de feteste låtene med masse sultne MGP-artister som kommer til å levere hundre prosent i finalen, sier en ellevill Jan Fredrik i Nitimen.

Sangene blir gjort tilgjengelig i sin helhet 2. februar, men allerede nå kan du høre en kort smakebit av alle låtene.
Her er alle 10 artister i årets MGP 2016 (i alfabetisk rekkefølge):

Se hele pressekonferansen om igjen her:

MGP 2016
13
dager
3
timer
39
minutter
22
sekunder
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold