Hopp til innhold

Stage Dolls

«Into the Fire»

Stage Dolls i MGP 2016

Hør smakebit av «Into the Fire». Stage Dolls' bidrag i MGP 2016

Laster innhold, vennligst vent..

Stage Dolls er trøndertrioen som ble startet i Trondheim da puddelrocken sto i særstilling på 80-tallet. De startet i 1983, og har kun vært avbrutt av noen små soloartist-pauser.

Stage Dolls består av Torstein Flakne på vokal og gitar, Terje Storli på bass og Morten Skogstad på trommer. Sistnevnte er det ferskeste medlemmet, selv om fersk ikke er helt passende kanskje, i og med at han har vært med helt siden 1992.

Stage Dolls har i sin karriere hatt mange hits, og låta Love Cries, nådde til og med USAs Billboard Singles Charts på 46. plass. En annen kjent låt er selvsagt Love don't bother me som kom i 1991. Her leide Stage Dolls inn en modell som skuespiller i musikkvideoen, som senere skulle vise seg å få en rimelig frisk karriere man ikke kunne forutse da, nemlig selveste Kate Moss.

Stage Dolls forteller at deres 80-talls-sound har fått en renessanse de siste årene, og opplever at de også har fått mange nye fans. Fans som ikke engang var født da bandet startet.

I år har bandet holdt på i ikke mindre enn 33 år, og inntar nå for første gang i sin rockehistorie Melodi Grand Prix-scenen med låta Into The Fire.

«Into the Fire»
Tekst og melodi: Torstein Flakne, Anne Judith Wik, Mark Spiro, Hallgeir Rustan