Pølse i stekepanne som blir stekt ute. Bål i bakgrunnen.

Rund pølse passer godt i stekepanna på tur.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Turmat: Druer med burrata, pasta­puter, pølse og varm ost

Lag flere små retter når du er på tur. Noe som går fort og noe som tar litt lenger tid. Anne Lindmo serverer druer og burrata, pastaputer, pølse, ost og kjeks.

Slik gjør du

Røde druer med burrata

Før du drar

Druer og burrata i en grønn turtallerken som står på grønt gress.

Druene er marinert og varmet opp før osten legges på toppen.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Mariner druene i litt balsamicoeddik, timian, salt og pepper og legg dem i en pose eller plastboks.

På tur

Stek druene i panna til de er møre. De kan også grilles på små spyd over glørne i et bål. Plasser en burrata i midten av panna, send rundt og spis med gaffel.

Ferske pastaputer

Før du drar

Velg pastaputene du liker best. Her finnes en rekke varianter med ulikt fyll.

På tur

Ferske pastaputer kokes i saltet vann. Smaken kan løftes med trøffelsalt eller en skvett olivenolje med smak.

Salsiccia-pølse

Før du drar

Det finnes masse lokale slakterier som lager rågode pølser. Velg en kortreist favoritt!

På tur

Fersk Salsiccia-pølse stekes i 8 minutter på primus. Spises rett av panna.

En hel ost

Før du drar

En panne med oppvarmet ost står på bakken. Kjeks dyppes i osten.

Sprø kjeks dyppes i den rennende osten.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Chaumes eller Mont d'Or er helt nydelig, en enkel Camembert er også bra. Alle typer hvitmuggost eller kittmodnet ost kan fungere.

På tur

Varm hel ost på bål eller primus på moderat varme. Når den er gjennomvarm og smeltet bruker du kjeks eller brødbiter til å dyppe i osten.

Tips

Anne forlater byen for å dra på tur! Men når hun og skuespiller Aksel Hennie legger ut på fjordkryssing i havkajakk, lurer tordenværet i horisonten.

Anne forlater byen for å dra på tur! Men når hun og skuespiller Aksel Hennie legger ut på fjordkryssing i havkajakk, lurer tordenværet i horisonten.

Kilde: Anne Lindmo i TV-serien «Frifot»/NRK