Tempurafritert fisk

Lettvint servering på matpapir. Sausen gjør susen.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Tempurafritert fisk med grønnsaker

Tempurafritert fisk er vanligere enn sushi i Japan. Både fisken og grønnsakene blir fritert og dyppet i en god dipsaus.

Slik gjør du

Tempurarøre
Bland mel, maismel og bakepulver i en bolle, rør i øl. Ha i salt. Røren skal være tynn som en pannekakerøre. Ha i mer øl ved behov. La røren stå i ca en time før bruk.

Fisk og grønnsaker
Rens fisken og skjær den i 5-7 deler. Jo mindre deler, jo raskere kan de friteres. Skjær opp gulrøtter, asparges og selleri på skrå i centimetertykke skiver. Del soppen i to. Del jalapeños i to og ta ut kjernen. Pudre litt maizena over fisken, soppen og grønnsakene så fester røren seg lettere.

Varm rikelig med olje i en wok over høy varme. Ha en liten skje røre i oljen. Dersom det freser er oljen varm nok.

Dypp grønnsaker og fisk i røren. Friter opptil fire stykker om gangen, ellers holder ikke oljen temperaturen og da blir ikke tempuraen så sprø eller får den fargen du ønsker. Når bitene har en lys brun farge etter ca 35 sekunder er de klare. Hvis du vil være sikker på at fisken er ferdig, kan du dele et stykke i to og se at fisken er hvit helt gjennom.

Serveres umiddelbart etter steking, eller blir frityrskallet mykt.

Dipsaus
Bland ingrediensene til dipsausen og server den i små boller.

VIKTIG! Viften må være slått av under steking.
Hvis det skulle bli brann: sett på lokket. Ikke bruk vann.
Ha aldri vann i frityrkokeren eller pannen du friterer i!
Sørg også for at redskapen som kommer i kontakt med oljen er helt tørr. Ellers kan oljen sprute.

Tips

Ferdig tempurarøre kan du kjøpe i pose i butikken.
Hvis du ikke får tak i abbor går det like bra med gjørs.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt