Dette trenger du
800 g skatefilet
2 klatter smør
saft fra 1 sitron
2 ss kapers
2-4 hakkede hvitløksfedd
en håndfull hakket persille
salt og pepper
olje og smør til steking
Potetsalat:
500 g små poteter
3 tomater
1 avokado, kuttet i terninger
3 ss pinjekjerner
1 dl sorte oliven, gjerne stenfrie og delt i to
1/2 dl hakket persille
1 dl kesam eller creme fraiche
dill og salt til koking av poteter
Slik gjør du
Vask potetene og kok dem i vann tilsatt rikelig med salt og dill. Damp dem tørre og del potetene i passende biter.
Del tomatene i fire, fjern kjernen og kutt tomatkjøttet i terninger. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne.
Bland sammen alle ingrediensene til potetsalaten. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Del fisken i fire like stykker. Krydre med salt og pepper. Stek skaten i en blanding av smør og olje, ca. 3-4 minutter.
Ta den ferdige fisken over på en tallerken og tilsett litt ekstra smør i pannen. Skru ned varmen og tilsett hvitløk,
kapers, sitronsaft og persille. Server fisken med potetsalat og sjyen fra pannen.
Tips
Skater lever av reker, småkrabber og skjell. Smaken er delikat og minner om torsk og skalldyr. Pass på at skaten du kjøper er helt fersk, spør om lov til å lukte på fisken. Får du ikke tak i skate kan du bytte den ut med en annen hvit fisk.