Stekt havabbor med pinjekjerner og løk på en mørk tallerken. Fargerik salat ved siden.

Lettlaget luksus med havabbor, urter og grønnsaker fra Middelhavet.

Foto: Niklas Forshell / SVT

Stekt havabbor med lun tomatsalat

Dette er en lett sommerlig rett som lukter ferie rundt Middelhavet. Havabbor er en klassiker fra den franske og italienske riviera. Med riktige urter og grønnsaker er det lettlaget luksus.

Slik gjør du

Stekt havabbor

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Hakk sitronbasilikum eller merian.

Stek fisken kun på skinnsiden i olivenolje på høy varme. Salte etter smak.

Etter ca. 2 minutter tilsetter du sjalottløk, hvitløk og chili. Fortsett å steke til du ser at fisken nesten er ferdig.

Løft fisken og legg den på en tallerken med skinnsiden opp.

Ha pinjekjerner i pannen og stek til de er gylne. Tilsett balsamicoeddik og sitrontimian eller merian. Kok raskt sammen.

Legg fisken tilbake i stekepannen med skinnsiden ned. Skru ned varmen og la alt bli gjennomvarmt, ca. 30 sekunder.

Legg fisken på en tallerken og topp med blandingen fra stekepannen. Server med varm tomatsalat.

Lun tomatsalat

Skjær tomatene i grove biter og legg i en bolle. Salt tomatene og rør.

La tomatene stå i cirka ti minutter slik at de begynner å slippe væske. Tilsett eddik og rør om.

Skjær alle grønnsakene i grove biter. Skjær hvitløken i tynne skiver.

Stek auberginen i olivenolje på høy varme til den har begynt å få litt farge.

Tilsett hvitløk, paprika, erter og bønner. Fortsett å steke på høy varme til alt er gjennomvarmet, men fortsatt har litt spenst.

Hell alt i bollen med tomater. Rør om og smak til med salt.

Kilde: Tareq Taylor/SVT