Sjøkreps med skinke

Sjøkrepsen er rullet inn i skinke og serveres med stuing av poteter og kantareller.

Foto: Tellus Works Television AS

Spidd med sjøkreps og læsøskinke

Her får du oppskriften til en delikat rett til sommergrillen. Potetene har kokken fått på Samsø og skinken på Læsø. Claus Meyer lager mat i Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Sjøkrepsene renses og endetarmen fjernes.

Hver sjøkreps pakkes inn i en skive skinke og tres på spidd. Spiddene pensles med litt rapsolje og smakes til med salt og pepper.

Grill spiddene på en varm grill 1-2 minutter på hver side.

Stuing av samsøpoteter og kantareller
Potetene vaskes og kokes.

Kantarellene børstes forsiktig rene med en børste. De skal ikke vaskes, med mindre de er veldig skitne.

Sjalottløk skrelles og hakkes fint. Ha løken i en kjele med halvparten av det kalde smøret. Stek løken på lav varme til den blir blank.

Kantarellene deles opp i små biter og has i en gryte. Fres kantarellene i 4-5 minutter, deretter krydres de med salt og pepper.

Potetene moses lett. Vend kantarellene i. Tilsett rapsolje, salt og pepper. Pynt med smør.

Server stuingen til grillspiddene.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer