Sol over Gudhjem

Røykt sild på rugbrød, reddiker, gressløk og en eggeplomme. Det blir «Sol over Gudhjem».

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Sol over Gudhjem

På Bornholm røykes det sild. Og silden serveres på danske smørbrød toppet med en gul eggeplomme. Adam og James Price lager «Sol over Gudhjem».

Slik gjør du

Skjær hode og hale av sildefiletene. Åpne sildefiletene fra buken og ta først ut ryggbeinet. Skrap ut de små beina som sitter på de ytterste filetene. Fjern så mange små bein som mulig. Man kan ikke unngå dem helt.

Legg sildefiletene på smurte brødskiver, dryss over rikelig med finhakket gressløk, reddiker i tynne skiver og legg en eggeplomme på hver sildeskive. Dryss over nykvernet pepper, en liten klype salt og server kjølig bornholmsk øl til.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR