Ovnsbakt torsk med bønnekrem, brokkoli og baconsjy

Tre fat med torsk og samme tilbehør. De er laget med fersk torsk på det ene, fryst torsk på det andre og torsk fra aluminiumsbakke på det tredje.

Foto: NRK

Ovnsbakt torsk med bønnekrem, brokkoli og baconsjy

Kjenner du forskjell på fisken? I FBI på NRK1 ble den ferske, den fryste og torsken i aluminiumsbakke servert med bønnekrem, brokkoli og baconsjy. Tre programledere og en fiskeekspert smakte seg fram til hver variant.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 °C.

Skjær torsken i serveringsstykker. Krydres med salt, og legges på et stekebrett /ildfast form med noen dråper olivenolje. Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, dette tar 12-15 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.

Bønnekrem

Skrell og kutt løk og hvitløk. Freses i olje til den er blank. Tilsett bønnene og kyllingkraften i 8-10 min.

Ta ut bønnene og kjør disse på blender til en puré. Spe med kyllingkraften til ønsket konsistens, det skal bli som en tynn puré.

Smak til med salt, kajennepepper og en klatt smør.

Bacon og brunet smør

Stek baconet i en panne til det er gyllent. Tilsett løk og hvitløk og la dette stå på lav varme til løken er blank. Deretter tilsettes brunet smør og eddik, og persillen rett før servering.

Brokkolibuketter

Skjær av enden på stilken. Fjern de små bladene på stilken. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv. Del den i to eller fire deler.

Kok opp vann med litt salt og legg oppi brokkolien. Gi brokkolien et oppkok. Trekk kjelen av platen og la brokkolien trekke i cirka to minutter før du heller av vannet.

Server torsken med bønnekrem, brokkoli og baconsjy.

Tips

Se smakstesten her:

FBI klare til å teste fisk

Kilde: Espen Vesterdal Larsen i Forbrukerinspektørene på NRK1