Tørrfisk på grillen Mona Halvorsen serverer fisk på grillen. Hun pakker utvannet tørrfisk i folie og gir den godt med salt, urter og eggesmør.
Pinnekjøtt Pinnekjøtt er et must på julebordet hos mange nordmenn. Mona Halvorsen har pepper- eller chilisaus på når pinnekjøttet dampes.
Medisterkaker Medisterkaker er klassisk norsk julemat. Medister kommer fra det tyske ordet met, som betyr svinekjøtt eller malt svinekjøtt.
Fisk i kokos og karri Karripasta og kokosmelk gir fiskemiddagen et asiatisk preg. Oppskriften får du fra den gangen Mona Halvorsen var gjest i Førkveld.
Kva med ein bakedag? Lenge sidan du har hatt ein god bakedag? La bakeduft og bakeglede fylle huset. Fyll frysaren med matskattar som kan varmast opp både i nøda og til fest. Av Ingvill Bjorland
Lag mos, puré og stappe – gi rotgrønsakene ein «boost» Poteter og grønsaker smaker fantastisk når dei er mosa. Ulike kombinasjonar av rotgrønsaker tilsett herleg krydder lagar nye, spennande rotmosar. Av Ingvill Bjorland
Cupcakes med kremostglasur Små porsjonskaker med fristende kremostglasur. Disse smaker himmelsk godt og en sikker vinner blant store og små.
Ramenbuljong Dette er en smakfull umamibuljong som skal koke lenge. Når du har kokt buljongen går det raskt å slenge sammen en ramensuppe.
Butter chicken Kyllingen skal marineres i to omganger. Først med limesaft og chili og så med yoghurt, ristede krydder og mandler. Begynn i god tid, når du skal servere kylling med smør, butter chicken.
Vietnamesisk nudelsalat med kylling – En lun salat med nudler, fritert kylling og nuoc cham-saus som smaksmessig tar meg med til et eksotisk sted, sier kokken Tareq Taylor. Salaten er alltid like populær hjemme hos meg.