Tørrfisk på grillen Mona Halvorsen serverer fisk på grillen. Hun pakker utvannet tørrfisk i folie og gir den godt med salt, urter og eggesmør.
Pinnekjøtt Pinnekjøtt er et must på julebordet hos mange nordmenn. Mona Halvorsen har pepper- eller chilisaus på når pinnekjøttet dampes.
Medisterkaker Medisterkaker er klassisk norsk julemat. Medister kommer fra det tyske ordet met, som betyr svinekjøtt eller malt svinekjøtt.
Fisk i kokos og karri Karripasta og kokosmelk gir fiskemiddagen et asiatisk preg. Oppskriften får du fra den gangen Mona Halvorsen var gjest i Førkveld.
Pannekaker med sjokolade, jordbær og banan Mona Sletengen Halvorsen pakker pannekaker inn i folie og varmer dem med alt det gode inni. Her får du oppskriften på en herlig dessert på tur.
Brød i stekepanne – «pannocks» Bannocks er et pelsjeger/indianerbrød som stammer fra Nord-Amerika. Brødet stekes i panne på jevn, ganske svak varme.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.
Jamillas samosa Da NRK spurte leserne om hvilken rett de helst vil spise under id-feiringen, var det samosa som fikk flest stemmer. Her er hobbykokk og Instagramprofil Jamilla El Haddaouis oppskrift.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.