NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Fisk i kokos og karri

Koriander og bladpersille gir ekstra smak og litt sprøtt å tygge på. Mona Halvorsen bruker sei i sin kokos- og karrisaus.

Foto: Fredrik G. Hareide / NRK

Fisk i kokos og karri

Karripasta og kokosmelk gir fiskemiddagen et asiatisk preg. Oppskriften får du fra den gangen Mona Halvorsen var gjest i Førkveld.

Slik gjør du

Kok ris etter anvisning på pakken. Finn fram en wok, en litt dyp stekepanne eller en vid kjele.

Kutt fisken i litt «maffige» terninger. Hell i ca. 1 dl av oljen og varm den opp til den er god og varm. Så tar du 3 toppede spiseskjeer rød karripasta og rører inn i oljen. (En god regel er at det er fint med like deler olje og karripasta.) La det surre litt slik at du frigjør alle de gode smakene i pastaen.

Hell i kokosmelken og visp/kok den inn med karripastaen/oljemiksen. Rør om til du ser at det er godt blandet og det ikke fosskoker lenger. Smak til med sukker.

Rør ut ca. 2 teskjeer maisenna i litt vann. Ha i halvparten og vent en stund mens det får et oppkok, slik at du ser om sausen blir tykk nok, hvis ikke tar du i resten av blandingen. Skru ned varmen litt.

Legg så i brekkbønnene og la dem bli tempererte før du legger i fisketerningene. IKKE rør i maten etter dette, men VEND alt i panna/kjelen slik at alt blir kokt. La det trekke/putre litt til fisken er ferdig - når den «flaker» seg. Det tar ca. 4-5 minutter, alt etter størrelsen på bitene.

Krydre/pynt gjerne med noen urter, som koriander eller persille, og salt og pepper.

Tips

Hvis du vil servere som suppe, heller du bare i en boks ekstra med kokosmelk og gir beng i maisennaen, og så ... voilà! Så har du en herlig fiskesuppe.

Server med litt ris i suppa eller ris ved siden av den jevnede varianten. Godt brød og godt smør! Drikk gjerne et lyst og lett øl til dette, kanskje kinesisk eller thai ... eller de norske, som SMRPRTY (Mack) eller Lysholmer.

Kilde: Mona Halvorsen i TV-serien Førkveld