Linguini med reker og blåskjell

Ferdig kokte reker, blåskjell og blekksprut skal blandes med pasta.

Foto: Fra TV-serien «To grådige italienere»

Linguini med reker og blåskjell

Linguine con Cozze e Gamberetti er en perfekt rett til fredagskvelden. Langs hele Italias kyst blir du tilbudt denne retten i en eller annen form. Kanskje med andre slags skjell, blekksprut eller en kombinasjon av flere.

Slik gjør du

Navnet på retten kan også variere, men i utgangspunktet er det pasta ai frutti di mare, pasta med havets frukter.

Rens blåskjellene godt, skrubb dem i kaldt vann og ta bort skjegget. Hvis noen fortsatt er åpne etter å ha blitt banket på skal de kastes.

Rens rekene, ta bort hodene, men la halene være på.

Varm opp olivenolje i en stor gryte, tilsett knust hvitløk og og finhakket chili. Etter et par minutter tilsettes blåskjell og vin.

Legg på lokk og la det koke til blåskjellene åpner seg, bare noen få minutter. Hvis noen fortsatt er lukket skal de kastes.

Ha i rekene og la det koke i 4-5 minutter til mens det røres. Press litt sitronsaft over. Ta gryten av varmen og tilsett grovhakket persille. Smak til med salt og pepper.

Samtidig kokes linguine i lettsaltet vann til den er al dente, 7-8 minutter. Ha pastaen i gryten med skalldyrsaus, bland godt sammen og server med en gang.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)