Når sausen ikke skal være varm, og du har den ferdig på glass i kjøleskapet er det fort gjort å lage seg et godt måltid. Har du litt ekstra tid en kveld eller ettermiddag får du mye igjen for å lage din egen pesto.
Sånn lager du pesto
De vanligste ingrediensene i en grønn pesto er hvitløk, basilikum, pinjekjerner, parmesan og olivenolje. Men den kan også varieres i det uendelige. Prøv deg fram med de ingrediensene du har for hånd, eller det du synes smaker best.
Rockekokken i Brønsj, Mats Paulsen har en oppskrift på helt vanlig pesto.
- Oppskrift:
Men når du vil gjøre det litt ekstra eller annerledes får du god hjelp her av tv-kokkene Camilla Plum i Camillas krydderplanter , Tareq Taylor i Hygge i hagen, Niklas Ekstedt i Niklas' mat og den italienske kokken Mario Gullo i tv-serien Solens mat.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Dette bruker du pestoen til
Når ingen av ingrediensene skal varmebehandles, da har du fort et lite måltid. Rå laks med pesto er en sånn oppskrift. Den har vi fått fra Ann-Karin Løken Olavsrud i tv-serien Mat i Norden.
- Oppskrift:
Pesto passer godt sammen med laks og kylling. Det har du kanskje smakt før. Men Adam Prices nesten hemmelige oppskrift på fiskelasagne er også verd å prøve. Oppskrift fra Munter mat. En sunn kyllingrett fra ernæringsfysiolog Lise von Krogh har pesto og fennikel som tilbehør.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Lurer du ennå på hvordan du skal lage pesto. Her er videoen som viser deg hvordan det gjøres.