Neslepesto med tagliatelle, ristede mandler og hvitløk

Pesto laget på nesler og litt løkurt gir god smak til pastaen.

Foto: Eva Robild / SVT

Neslepesto med tagliatelle, ristede mandler og hvitløk

Tareq Taylor lager pesto på unge nesleblader og løkurt. Det setter god smak på pastaen sammen med hvitløk og chili. Mandlene gir litt ekstra å tygge på.

Slik gjør du

Neslepesto

Kok opp vann og legg i neslene i ca. 30 sekunder. Skyll neslene under kaldt, rennende vann. Press ut vannet og ha neslene i en mikser. Tilsett solsikkefrø, reven parmesan, olivenolje, salt og løkurt etter smak. Kjør det sammen.

Tagliatelle med mandler og hvitløk

Kok pastaen i godt saltet vann til pastaen er al dente.

Samtidig, skrell og finhakk hvitløk og skjær chilien i strimler. Fres i en gryte eller stekepannen i ca. 2 ss olivenolje til hvitløken får litt farge. Tilsett mandler og revet sitronskall og fortsett å steke til hvitløken er gyllen. Tilsett kapers, oliven og ca. 1/2 dl av pastavannet.

Tilsett den kokte pastaen og ca. 4 ss neslepesto. Bland godt sammen og pynt med hakket persille og reven parmesan.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT