Kylling med mozzarella pakket i skinke

Kok ut pannen med 2 spiseskjeer sherryeddik og du får en deilig sjy som setter en spiss på kyllingen.

Foto: Rune Alstedt / NRK

Kylling med mozzarella pakket i skinke

Kyllingfileter med spekeskinke utenpå og mozzarella inni. Lise Finckenhagen foreslår råstekte poteter og smørdampede aspargesbønner til kyllingfiletene.

Slik gjør du

Fjern eventuelt skinnet på kyllingen. Skjær en «lomme» inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet. Del mozzarellaen i skiver og dytt dem inn i lommen sammen med urtebladene. Krydre med salt og pepper og pakk brystene stramt inn i skinken.
Stek dem, først med skjøten ned, i en middels varm stekepanne i en blandingen av smør og olje i ca. 15 minutter.

La gjerne kyllingen få hvile litt før du skjærer den i skiver.

Tips

Mozzarella kan byttes ut med din favorittost, gjerne blåmuggost, og skinken kan erstattes med tynne skiver bacon.

Kilde: Lise Finckenhagen