Slik gjør du
Bruk en eltemaskin. Løs opp gjæren i væsken og tilsett resten av ingrediensene. La deigen gå i ca. 10 minutter, eller til den er smidig, skinnende og litt klissete. Smør en stor bolle med olje og legg i deigen. Drypp litt olje på toppen av deigen, og dekk til med plastfilm og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 °C.
Kna sammen deigen på et melet bakebord. Del deigen i 8-10 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Dekk til bollene med et fuktig klede og la de hvile på benken i 10 minutter. Kjevl eller klem hver bolle ut til en rund leiv, ca. 12 cm i diameter og ½ cm tykk.
Legg pitabrødene over på stekebrett med bakepapir og stek i 5 minutter, de er ferdige når de har blåst seg opp og fått noen få gylne prikker. Unngå å steke for lenge, da blir de fort tørre.
Dekk til ferdigstekte pitabrød med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
Tips
- Rull bollene i en blanding av 1 dl sesamfrø og 1 ss nigellafrø før du kjevler dem ut.
- Pensle de nystekte pitabrødene med olivenolje og dryss over za'atar kryddermiks (en aromatisk blanding av urter og ristede sesamfrø, kan kjøpes ferdig).
Pitabrødene kan du servere til kebab og hummus.
- Oppskrift: Lammekebab
- Oppskrift: Hummusdipp av ferdigkokte kikerter
- Oppskrift: Hummus med sitron- og hvitløksaus