Fiskepinner med remulade

Hjemmelagede fiskepinner gir full kontroll på råvarene.

Foto: svt

Hjemmelagede fiskepinner med remulade

Det er enkelt å lage egne fiskepinner, og de blir skikkelig gode. I denne oppskriften er det brukt rugmel som gir en fyldig og god smak.

Slik gjør du

Fiskepinner

Tin fisken så vidt slik at du kan skjære den i 1 cm tykke skiver.

Forbered tre skåler. En med strøkavring, en med vispet egg og en med rugmel som er blandet med sitronskall, salt og pepper. Bruk to gafler til å holde fisken, og vend fiskestykkene først i rugmelet, så i egg og til slutt i strøkavringen.

Varm opp olje og smør i en stor panne, og legg fiskepinnene nedi. Ikke fyll opp pannen mer enn to tredjedeler. Stek dem på middels varme til de er gylne. La dem renne av på litt kjøkkenpapir og server med en gang sammen med remulade.

Remulade

Miks sammen pickles/sylteagurker, kapers og fennikel i en mikser, til en grov blanding. Rør inn de øvrige ingrediensene.

Tips

Hvis du vil ha en gul remulade kan du røre inn litt gurkemeie eller karri.

Kilde: Sandra Mastio fra programmet «Sommermat i Falkenberg»/SVT