Eggerøre

Gard Haugland mener at eggerøren bør toppes med noe godt som gressløk eller trøfler, hvis du er så heldig at du har tilgang på det.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Helt fantastisk eggerøre

– Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåte blir den ekstra god og saftig.

Slik gjør du

De fleste kakker eggene og steker dem i panna, da blir eggerøren ofte for tørr, ifølge kokken. Men fortvil ikke, det finnes en bedre måte å gjøre det på, og framgangsmåten får du nå.

Kakk eggene i en bolle og tilsett fløten, den gjør at eggerøren blir mer fyldig. Bland sammen med en visp, men pass på å ikke piske for mye. Du skal bare blande det sammen slik at det går hull på plommene.

Nå er røren klar til å stekes. Trikset er å varme eggerøren sakte opp, mens du med jevne mellomrom drar en slikkepott over bunnen. Da vil det som har koagulert blandes inn og varme opp hele massen sakte, men sikkert.

Når eggerøren fortsatt ser en anelse for bløt ut tar du stekepannen av komfyren og fortsetter å blande med slikkepott. Salte og tilsett litt pepper hvis du vil. Helt til slutt har du på finhakket gressøk.

Tips

  • Synes du 1,5 desiliter fløte blir i meste laget kan du fint redusere mengden noe, uten at det går utover saftigheten. Det har NRK Mat selv testet med gode resultat. Det viktigste er å følge framgangsmetoden.
  • Mange opererer med en spiseskje fløte per egg.

Kilde: Gard Haugland i Norge Rundt