Slik gjør du
Skjær elgkjøttet i skiver på tvers av fibrene. Legg lagvis i en gryte sammen med løk i skiver, laurbærblad og hvite pepperkorn. La gjerne løken få surre litt i en panne først så den blir myk.
Fyll på med vann til det nesten dekker. Ha på lokk og stek i ovnen på 160 grader i cirka 1 1/2 time. Kjøttet er klart når det deler seg av sin egen tyngde når man løfter på det.
Sil av skyen til saus. Tilsett fløte salt og hvit pepper. Bland maisenna med litt vann og jevn sausen til passe tykkelse. Rør inn pepperrot og eple, fjern sausen fra varmen og la den trekke.
Server med kokte rotfrukter.
Søtsyrlig eplemos
Kok eplene myke i 3–5 minutter sammen med eplesidereddik, vann og sukker. Mos eplene grovt.
Grønn krem på persillerotblader og sennep
Dersom man er heldig å få persilleroten med blader er dette en fargebombe.
Skjær bort de groveste delene. Kjør alle ingrediensene i en mikser. Tilsett mer olje dersom kremen blir for tykk.