Hjemmelaget vaniljeis med varm sjokoladesaus
Dette trenger du til 10:
300 g sukker
11/2 dl vann
2 vaniljestang
15 eggeplommer
1,2 l kremfløte
Slik gjør du:
Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter.
Pisk eggeplommene og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter.
Pisk kremfløten stiv og bland inn i eggedosisen. Hell isen i en form og sett den i fryser natten over.
Hvelv isen på et fat eller dander den på porsjonstallerken sammen med varm sjokoladesaus og pynt med frukt/bær.
Hjemmelaget is (foto: Astrid Hals)
Varm sjokoladesaus:
6 plater kokesjokolade
1 l fløte
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen på svak varme sammen med fløten. Rør til sausen er jevn. La det småkoke noen minutter til sausen tykner. Du kan gjerne lage sausen dagen før og bare varme den forsiktig like før servering.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.