Bård Grenis coq au vin

Bård Grenis coq au vin.

Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud / NRK

Coq au vin

Coq au vin har sin opprinnelse i Burgund i Frankrike. Navnet betyr «hane i vin», men i denne oppskriften bruker Bård Greni høne istedenfor.

Slik gjør du

Del hønen i 8 serveringsstykker. Lårene i to og brystfiletene i to.

Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle eller kjele. Ha i hønebitene. Dekk til med plastfolie og sett det kjølig over natten.

Ta hønebitene opp av marinaden neste dag og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Hell marinaden i en middelsstor kjele og kok opp.

Skjær bacon i små biter og stek dem i en varm stekepanne. Ha flesket over i kjelen sammen med marinaden. La fettet bli i pannen. Paner hønebitene i mel, salt og pepper og brun dem godt på alle sider i stekepannen med fett. Brun også de oppskårne grønnsakene i en panne.

Mellom hver gang man bruner i pannen må den kokes ut med vann for å hente ut smak. Det vannet has sammen med vinen som reduseres ned.

Legg hønestykkene over i kjelen. Tilsett kraft til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpuré. La det hele trekke i cirka 4 timer eller til kjøttet er mørt.

Serveres med potetmos som smakes til med sennep.

Kilde: Bård Greni