NRK Meny
Confit de canard

Det er viktig at alt andekjøttet er dekket med fett. Da kan det holde seg lenge.

Foto: DR

Confit de canard

Stykker av and konservert i sitt eget fett. I denne oppskriften kan du bruke en hel and eller andelår.

Slik gjør du

Del anden i små stykker og gni dem godt inn i hvitløk. Hvis du arbeider med andelår trenger du ikke å dele i over- og underlår.

Knus alle ingrediensene, unntatt fettet, i en morter og gni andestykkene inn med blandingen. Hvis du bruker friske urter, er det viktig at de er grundig rengjort, så det ikke finnes spor av jord på dem.

Legg plastfolie over kjøttet og la det ligge natten over i kjøleskap.

Dagen etter smeltes fettet i en kjele og andestykkene has i etter å ha blitt børstet fri for salt og krydder. Kjøttet skal være helt dekket av fett.

Kok forsiktig i ca. 2 ½ -3 timer, eller til de er møre. Det er svært viktig at fettet ikke blir for varmt, for kjøttet skal ikke stekes.

Ha kjøttet i en krukke og dekk det med det silte fettet. Andekonfiten kan holde seg i kjøleskapet i omkring 6 måneder, og du kan bruke litt etter litt, bare de resterende stykkene er dekket med fett.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR