Slik gjør du
Churros
Bland smør, vann, salt og sukker i en gryte. La blandingen koke opp.
Bland mel og vaniljesukker i en skål og hell det over i gryten. Visp inn melet, mens det småkoker visper du kraftig til deigen slipper kantene i gryten og blir en klump.
Ta gryten av platen og avkjøl. Rør inn ett egg av gangen og bland kraftig i noen sekunder mellom hvert egg. Du kan vispe inn eggene med elektrisk visp eller en tresleiv.
Ha deigen over i en sprøytepose med stjerneåpning.
Varm opp oljen til cirka 180 grader. Sprøyt ut churros og klipp dem rett ned i den varme oljen. Friter churrosene gylne. Løft dem ut av oljen med en hullsleiv og la dem renne av på papir. Dypp dem i kanelsukker.
Serveres med ønsket tilbehør.
Karamellsaus
Bland alle ingrediensene i en panne og kok sammen på komfyren i cirka 5–7 minutter, til den tykner og blir tyktflytende. Avkjøl i kjøleskap.
Tips
Churros smaker aller best nyfriterte, men de er også gode noen timer etter fritering. Oppbevares best på fat uten at de dekkes til, så de holder på sprøheten.
Til friteringen
- Bruk en gryte med høye kanter
- Unngå å fritere under kjøkkenviften
- Ha alltid et grytelokk klart om det skulle være nødvendig å slukke ild
- Husk at du aldri skal helle vann på brennende olje!
Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT