Bakt søtpotet med krydderstekte kikerter

Bakt søtpotet med kikerter, dressing, fetaost, granateplekjerner og persille.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Bakt søtpotet med krydderstekte kikerter

Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering.

Slik gjør du

Bakte søtpoteter

Varm ovnen til 200 grader. Vask og skrubb søtpotetene grundig. Del dem på langs og gni snittflaten inn med litt olivenolje. Legg søtpoteten med snittflaten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Bak søtpotetene møre, det tar cirka 30 minutter.

Krydderstekte kikerter

Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle. Vend kikertene med olivenolje og salt og krydder. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. (Hvis du får plass kan du steke søtpoteter og kikerter på samme brett samtidig.) Stek kikertene i ovnen i 20-30 minutter, vend rundt på kikertene 2-3 ganger underveis i stekingen. Kikertene skal bli gylne og sprø på utsiden. Server kikertene varme, sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte.

Dressing

Visp sammen hummus, yoghurt, revet hvitløk, dill og sitronsaft. Tynn ut dressingen med vann til tykk «sausekonsistens». Smak dressingen til med salt.

Servering

Server de bakte søtpotetene toppet med krydderstekte kikerter, dressing, hakket persille, smuldret fetaost, tomater og/eller granateplekjerner. Dryss over litt paprikapulver og en liten klype chili.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+