Alt-i-ett-gryte

Med cherrytomater, parmesan og basilikum blir gryteretten et fristende måltid.

Foto: Lise Finckenhagen

Alt-i-ett-gryte med pasta

Stikkord her er : Pasta, kjøttsaus, masse gode smaker, minimal innsats og lite oppvask. Prøv Lise Finckenhagens one-pot-pasta.

Slik gjør du

Skjær bacon i små biter. Finhakk løk og hvitløk.

Bruk en romslig gryte og fres baconet til det begynner å bli sprøtt.

Tilsett løk og hvitløk og la det frese videre i 5 minutter. Løken skal bli myk og gyllen, men ikke brun.

Tilsett kjøttdeigen og fres videre til kjøttdeigen er brunet.

Tilsett oregano, fennikel, chili og tomatpuré og bland alt godt sammen.

Hell i tomater og kjøttkraft. Kok opp og la sausen småputre under lokk i cirka 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og en god klype sukker. Ha i pastaen og la det hele småkoke videre (uten lokk) til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt,.

Rør med jevne mellomrom underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen av gryta.

Rør inn en skvett melk eller fløte hvis du ønsker en kremet saus.

Dryss over revet parmesan og grovhakket basilikum.

Tips

  • Bacon kan erstattes med rester av spekeskinke.
  • Erstatt en boks tomater med 300 g cherrytomater eller grovhakkede friske tomater.
  • Bytt ut 2 dl av kjøttkraften med rødvin.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm/NRK P1+