NRK Meny

Vondt etter samleie

Det kan være lurt å prøve nye stillinger dersom jenta opplever smerter etter samleie.

Seksualitet
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold

Artikkelen er flere år gammel.

 

Spørsmål

Hei. Av og til får jeg utrolig vondt nederst på høyre side i magen etter samleie. Det er så vondt at jeg ikke klarer å røre meg, men det tar bare omtrent 10 minutter før er over. Jeg lurer på om dette kan være alvorlig? Hilsen jente, 18 år.

Åse svarer

Hei. Noen ganger kan kvinner få smerter i forbindelse med samleie fordi at penis støter mot livmortappen. Man kan da forsøke andre stillinger for å se om det er noen stillinger som ikke gir smerter.

Dersom det kun er på høyre side og du ikke har vært plaget av dette tidligere, bør du få gjort en gynekologisk undersøkelse for å utelukke en infeksjon.

Men ofte finner ikke vi leger en sikker årsak til underlivssmerter hos unge kvinner.

Hilsen
Åse Haugstvedt
Spesialist i hud- og kjønnssykdommer 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.