Hopp til innhold

Vondt etter samleie

Det kan være lurt å prøve nye stillinger dersom jenta opplever smerter etter samleie.

Seksualitet
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold

 

Spørsmål

Hei. Av og til får jeg utrolig vondt nederst på høyre side i magen etter samleie. Det er så vondt at jeg ikke klarer å røre meg, men det tar bare omtrent 10 minutter før er over. Jeg lurer på om dette kan være alvorlig? Hilsen jente, 18 år.

Åse svarer

Hei. Noen ganger kan kvinner få smerter i forbindelse med samleie fordi at penis støter mot livmortappen. Man kan da forsøke andre stillinger for å se om det er noen stillinger som ikke gir smerter.

Dersom det kun er på høyre side og du ikke har vært plaget av dette tidligere, bør du få gjort en gynekologisk undersøkelse for å utelukke en infeksjon.

Men ofte finner ikke vi leger en sikker årsak til underlivssmerter hos unge kvinner.

Hilsen
Åse Haugstvedt
Spesialist i hud- og kjønnssykdommer 

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)