NRK Meny
Normal

Vondt etter samleie

Det kan være lurt å prøve nye stillinger dersom jenta opplever smerter etter samleie.

Seksualitet
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold

 

Spørsmål

Hei. Av og til får jeg utrolig vondt nederst på høyre side i magen etter samleie. Det er så vondt at jeg ikke klarer å røre meg, men det tar bare omtrent 10 minutter før er over. Jeg lurer på om dette kan være alvorlig? Hilsen jente, 18 år.

Åse svarer

Hei. Noen ganger kan kvinner få smerter i forbindelse med samleie fordi at penis støter mot livmortappen. Man kan da forsøke andre stillinger for å se om det er noen stillinger som ikke gir smerter.

Dersom det kun er på høyre side og du ikke har vært plaget av dette tidligere, bør du få gjort en gynekologisk undersøkelse for å utelukke en infeksjon.

Men ofte finner ikke vi leger en sikker årsak til underlivssmerter hos unge kvinner.

Hilsen
Åse Haugstvedt
Spesialist i hud- og kjønnssykdommer 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.