Vil forby telefonsalg

Forbrukerombudet vil forby telefonsalg, men regjeringen nekter å følge rådet til sin egen faginstans. Hva mener du?

Telefonselger
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

1,7 millioner nordmenn har registrert seg i Brønnøysundregisteret for å slippe å bli oppringt av telefonselgere. Det i seg selv er et sterkt signal om at telefonselgere ikke er populære.

Når åtte av ti personer i en SIFO-undersøkelse samtidig sier at de blir oppringt av telefonselgere selv om de har reservert seg, skjønner man at folk ikke liker bransjen.

Ordningen med et reservasjonsregister mot telefonsalg fungerer ikke, sa forbrukerminister Karita Bekkemellem i 2006. Hun lovte da strengere regulering. Det samme sa hun i 2001.

Likevel vil hennes partifeller i Arbeiderpartiet tillatte telefonsalg i fremtiden. Dersom Stortinget vedtar dagens forslag, vil det dog bli forbudt å ringe etter klokken 21 og i helgene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Justeringene som kommer i dette lovforslaget vil ikke bety noe for problemene i bransjen. Vi får årlig rundt tusen klager og henvendelser fra fortvilte folk som blir oppringt selv om de har reservert seg. Og mange klager på at de får tilsendt pengekrav selv om de takket nei til salg, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Forbrukerombudet sier at klagene til dem ikke handler om at folk blir oppringt i helgene. Problemet er at alt for mange selgere gir blaffen i at folk faktisk har reservert seg mot telefonsalg.

FBIs bøllekurs har tidligere tatt for seg problemet med telefonsalg. Se tipsene i nett-TV her!

Hva mener du om telefonsalg? Skriv i kommentarfeltet under!

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)