Hopp til innhold

Verdens tynneste tv

Tykkelsen er akkurat nå noe av det viktigste for utviklingen av den nye generasjonen flatskjermer. Her kan du se verdens tynneste (og største) OLED-tv.

Video TYNNTV-060910-web

På denne videoen forklarer LGs konsulent Christian Nilsson bakgrunnen for OLED-teknikken.

Tv-produsenten LG presenterer nå verdens største OLED-tv, en 31-tommer stor flatskjerm som er mindre enn tre millimeter (!) tykk. Det skjer på den store teknologimessen IFA , som pågår i Berlin fram til onsdag.

Forbrukerinspektørene er tilstede i Berlin blant tusenvis av interesserte fra hele verden.

- OLED-teknologien har perfekt kontrast og fargegjengivelse, mener produktkonsulent Christian Nilsson fra LG.

Han er én av mange bransjefolk som har utropt OLED til framtidas tv-teknologi. Andre har vært mer usikre på akkurat det, men de fleste er enige om at OLED gir bedre bildekvalitet enn både plasma og LCD/LED.

Men det koster

Ved å presentere den hittil største OLED-skjermen, viser LG at de ikke har forlatt dette konseptet. Fabrikken satser på videre forskning og utvikling av teknologien. I likhet med noen av konkurrentene.

Den største ulempen med OLED (organic light-emitting diode, eller organisk lysdiode) akkurat nå er produksjonskostnadene. De få skjermene som hittil har vært vist fram, har ikke vært større enn cirka 15 tommer.

Så langt har OLED vært mest vanlig i mobiltelefoner og datamaskiner.

Den nye 31 tommer store tv’en vil koste nesten 60.000 kroner når den kommer i salg neste høst.

  • Se innslaget om OLED her:
    Video TYNNTV-060910-web

LES OGSÅ: Test av store flatskjermer

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)