Problemer med å stå opp?

FBI har testet vekkerklokker som lover å få deg opp.

Video nsps_upload_2010_3_2_15_38_0_2675.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mange av oss har problemer med å komme oss ut av den varme dynen når klokken ringer. Av-knappen er bare et tastetrykk unna - og du kan fortsette å holde varmen under dynen.

FBI har uhøytidlig testet noen vekkerklokker som alle lover å få deg opp.

Trøtt? Det kan du gjøre noe med

Vekker deg "uten vekkerklokke"

Puslespillklokke

Vekkerklokke

Denne har puslespillbiter som hopper ut av klokken, som du må finne og sette på plass. Gørst da slutter klokken å ringe.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Når denne ringer hopper tre puslespillbiter ut av klokken. Den slutter ikke å ringe før alle bitene er på plass igjen.

Etter å ha prøvd den:

Hadde bitene hoppet litt lenger hadde nok denne klokken fungert bedre. For bitene hopper ikke så langt, så det er ikke så vanskelig å plassere de på plass igjen. Men irriterende er den likevel.

Dataspillklokke

Vekkerklokke

Dette spillet må du spille for at klokken skal slutte å ringe.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Denne klokken lyser i en spesiell rekkefølge når den ringer. Du må få med deg i hvilken rekkefølge og deretter trykke på knappene i den samme rekkefølgen for å skru den av.

Etter å ha prøvd den:

Det er ikke enkelt å få med seg hvilke knapper som lyser, og du må fortsette til du får det til, og da våkner du nok litt etter litt. Men etter å ha prøvd et par ganger er det ikke like vanskelig.

Clocky

Vekkerklokke

Dette er 'clocky'. Den hopper ned fra nattbordet og så stikker den å gjemmer seg. Den ringer helt til du har funnet den og skrudd den av.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Denne klokken ringer, og du har valget. Skru den av eller snooze den. Etter å ha utsatt ringingen en gang får du problemer. Du må opp av sengen, for da stikker clocky av! Den hopper ned fra nattbordet og den stikker og gjemmer seg. Du må komme deg opp av sengen for å stoppe den, for den ringer hele veien.

Etter å ha prøvd den:

Denne fungerer, du må faktisk opp for å finne den. Og da er du ute av sengen. Du kan alltids gå å legge deg igjen, men muligheten for det er mindre når du først er oppe.

Sonic Bomb

Vekkerklokke

Dette er en bombe! Den ringer høyt og rister sengen. Her kommer du deg opp!

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Dette klokka ringer med et desibel på hele 113! Det kan sammenlignes med et fly som tar av 100 meter fra sengen din. Det er heller ikke langt unna det som er skadelig for hørselen.

Den har også en "shaker" som du legger under madrassen, som rister sengen.

Etter å ha prøvd den:

Får du ikke hjerteinfarkt nå så får du det nok aldri, for dette er nesten vondt. Du våkner med et smell! Ristingen gjør det heller ikke til en bedre opplevelse. Dette er nok ikke den beste måten å våkne på, men den fungerer!

Sollys

Vekkerklokke

Med denne klokken våkner du til en soloppgang, med naturlyder. Behagelig og godt - kanskje litt for behagelig.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Med denne klokken kan du stille inn at du våkner til et lys som skal være som et sollys. Du kan stille inn at soloppgangen starter fra alt fra 90 minutter til når den ringer. Du kan også stille inn at den har en solnedgang når du legger deg.

Den har også naturlyder som du kan velge mellom.

Etter å ha prøvd den:

Du våkner på en behagelig måte, men på samme tid kanskje litt for behagelig. For den er såpass rolig at du kanskje sovner igjen. Men det blir lyst i rommet og du får en god start på dagen.

Flyklokka

Vekkerklokke

Denne vekkerklokken har en propell som skal fly ut av klokken. Du må fange den for at klokken skal slutte å ringe.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Når denne ringer skal en propell slippes løs og fly rundt i rommet, og du må fange den. Klokken slutter ikke å ringe før propellen er fanget og satt på plass.

Etter å ha prøvd den:

Fly gjør den ikke. Den får litt fart og hopper ut av klokken, men den lander med en gang. Ikke noen jakt akkurat. Da vi prøvde den landet den såpass langt unna sengen at valget var enkelt - komme seg opp! For den slutter ikke å ringe før propellen er plass!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)