Porsjoner: 4
Foto: Joakim Karlsson, Eksportutvalget for fisk.
700 g laksefilet uten skinn og bein
1 bunt finhakket persille
5 tomater i skiver
10 sjampinjonger i skiver
50 g ansjosfilet med lake
1 bunt finhakket gressløk
1 dl maisolje
Salt og pepper
Poteter
Kok poteter. Sett stekeovnen på 175oC. Skjær laksen i serveringsstykker og dryss salt og pepper over. Vend stykkene i finhakket persille.
Legg tomatskiver i en smurt ildfast form og fordel sjampinjongskivene jevnt over tomatene. Legg laksestykkene over grønnsakene og stek 15 minutter i stekeovn ved 175 grader.
Finhakk ansjosfiletene og bland dem med gressløken. Smak til maisoljen med ansjoslake og bland med gressløken. Server laksen med kokte poteter.
Oppskrift: Eksportutvalget for fisk.