Porsjoner: 4
Foto: Eksportutvalget for fisk.
750 g torskefilet uten skinn og bein
1,5 ts salt
1 kvart ts pepper
3 ss knust kavring
1 ts finhakket frisk rosmarin
2 ss finhakket frisk flat persille
2 ts finhakket frisk estragon
1 ss smør
1 egg
4 mandelpoteter i terninger
1 stor grovhakket løk
1 squash i terninger
1 gul paprika i terninger
2 ts finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
4 faste tomater, skinnfri i terninger
2 dl fiskebuljong
Salt og pepper
Sett stekeovnen på 175 grader.
Skjær fisken i serveringsstykker og dryss salt og pepper over. Kjør kavring, egg og urter sammen i en foodprocessor. Fordel massen over fisken og legg den i en smurt ildfast form. Stek fisken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Varm grønnsaksalat: Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og skjær dem i terninger. Surr løk, poteter, hvitløk, paprika og squash i olivenolje til løken er myk. Tilsett tomatene og fiskebuljongen og kok til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
Server fisken over den varme salaten, gjerne med grovt brød ved siden av.
Oppskrift: Eksportutvalget for fisk.