Hopp til innhold

Opplev Gran Canaria på sitt beste

Gran Canaria er full av restauranter med innkastere. Men må du kastes inn, er det neppe verdt å spise der. Her er tipsene som gjør Gran Canaria til et matmekka.

Klippe

Ytterst på en klippe i fiskerlandsbyen San Felipe ligger en liten fiskerestaurant med fersk fisk på menyen

Foto: Elin Sørheim / NRK

På strandpromonaden i for eksempel Playa del Ingles, som er en av nordmenns sydenfavoritter, kan du spise dyrt, dårlig og slitsomt.

Vil du heller ha mattips som får deg til å føle at du opplever kanarisk kultur og som gir deg vann i munnen?

Line Skauge er offisiell guide på Gran Canaria og har tatt med FBI på flere restauranter på øya.

Her er tre tips til alternative restauranter på Gran Canaria:

1. Fiskerestaurant

Fisk

Restauranten har gode fiskeretter.

Foto: Elin Sørheim / NRK

Ytterst på en klippe i fiskerlandsbyen San Felipe ligger en liten fiskerestaurant med fersk fisk på menyen. Her er det sjelden det kommer nordmenn eller andre turister.

Denne restauranten har lokalbefolkningen hatt for seg selv, men herved har du del i hemmeligheten.

Du må gå gjennom trange smug for å finne frem, men turen er verdt det. Synes du ikke dette sjarmerende, er du vanskelig å glede.

For hovedrett: ca 80 kroner per person.

2. Grotterestaurant

Gran Canaria er kjent for sine grotter og at deler av lokalbefolkningen fremdeles velger å bo inne i dem. Du kan også bo slik om du vil - eller rett og slett spise i grottene.

Ekte kanarisk mat finner du på flere av disse restaurantene.

Vi prøvde grotterestauranten Tagoror i Guayadeque. Fantastisk tapas med det mest kanariske av alt - saltkokte poteter med Mojo-saus.

For hovedrett: ca 80 kroner per person.

3. Fiestamat

Hver landsby på Gran Canaria har sin egen fiesta - eller festival.

Det vil med andre ord si at du kan være heldig å få med deg en skikkelig fest. Liten og stor, gammel og ung er med - og det serveres fantastisk mat.

På grillene ligger forskjellige typer kjøtt og du kan bestemme hva du vil ha på tallerkenen. Det går mye i kjøtt her, men også hele sardiner blir grillet. Noe som faktisk er ganske godt, om du ser bort fra at du tygger på en hel fisk.

For hovedrett: ca 50 kroner per person.

Les også: Tapte 900.000 på Sydenleilighet

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)