NRK Meny
Normal

MMS-er ble sendt fra galt nummer

De personlige bildemeldingene havnet hos riktig mottaker, men avsendernummeret var galt. Netcom skylder på datatrøbbel.

mobil

I forrige uke ble flere bildemeldinger sendt fra helt ukjente mobilnumre. Numrene ble byttet om i Netcom-systemet.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

  • HAR DETTE SKJEDD DEG? TA KONTAKT MED OSS

Netcom-krøll sørget i forrige uke for at flere bildemeldinger ble sendt med galt nummer. En Netcom-kunde fra Oslo sendte for eksempel en koselig bildemelding til både moren og svigermoren sin.

Da ble det kluss.

Var en helt ukjent avsender

De personlige bildemeldingene kom riktignok frem til både moren og svigermoren, men de hadde en helt ukjent avsender – en mann fra Trøndelag.

Fordi svigermoren stusset på det ukjente avsendernummeret, sendte hun en melding tilbake.

I returmeldingen svarte mannen at han i løpet av kvelden hadde fått rundt 20 meldinger fra seks ulike numre. Samtlige var ukjente for ham.

Nrk.no har gjort et mislykket forsøk på å få tak i mannen.

Rammet flere Netcom-kunder

Netcom bekrefter glippen og opplyser at dette også har rammet flere kunder.

– Vi er kjent med at et mindretall kunder har mottatt MMS-er med galt avsendernummer, sier kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad.

MMS-klusset forklares med dataproblemer.

– Dette har bakgrunn i problemene med mobilt internett og skjedde som følge av feilrettingen der flere serverprosesser ble restartet. Årsaken til at MMS-ene fikk feil avsenderidentitet er at meldingene ble sendt over en tidligere benyttet IP-adresse mens datanettet var i en feilsituasjon. Nummeret som tidligere hadde benyttet denne IP-adressen for MMS-sending, ble således hengende igjen, forklarer Erikstad.

Ser alvorlig på feilen

Telefonselskapet lover bot og bedring.

– Vi ser alvorlig på feilen og beklager overfor kundene som har opplevd å motta en MMS fra en ukjent avsender. Vi jobber nå sammen med vår leverandør med å analysere hvilke tiltak som kan settes inn for at lignende ikke skal skje igjen, sier Erikstad.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.