Får ikke til å onanere

Hvordan skal hun bli bedre?

Undertøy
Foto: ScanStockPhoto

Spørsmål

Hei. For å gjøre en lang historie kort - seksuallivet mitt har vært helt dødt de siste to årene. Jeg har ikke en gang hatt lyst til å onanere.

I det siste har jeg begynt å ha sex med en kjæreste jeg hadde for to-tre år siden, men jeg har vanskelig for å bli skikkelig kåt og våt.

Piercing
Foto: ScanStockPhoto

Jeg har aldri hatt orgasme, og jeg føler meg rett og slett litt «død». Jeg er heller ikke så glad i å onanere, noe jeg kanskje burde gjøre for å bli bedre kjent med hva jeg liker. Problemet er at jeg ikke klarer å forbli kåt over lengre tid når jeg er alene.

I tillegg synes jeg det gjør vondt i klitoris etter en stund. Det gjelder også etter sex.

Les også
Vondt i klitoris

Har du noen tips for hvordan jeg kan bli bedre til å onanere? Er denne ømheten jeg opplever noe som vil gå over hvis jeg blir bedre «seksuelt trent»?

Margrete svarer

Hei. Sex er ikke noe man må ha dersom man egentlig ikke har lyst. Er man voksen og innmari forelsket blir de fleste både våte og kåte, men hvis man synes man bør eller må ha sex, blir det ikke veldig lystbetont. Husk at sex skal nytes!

Les også
Et liv uten orgasme?

Lysten til å onanere går også i bølger. Det er heller ikke noe må gjøre. Men det kan være en fin måte å bli kjent med sin egen seksualitet på.

Man kan god få et godt seksualliv med en partner selv om man ikke har onanert, men det er fint å vite hvordan du liker å bli stimulert og hva som gir deg de gode og kåte følelsene.

Kjærtegn (Illustrasjonsfoto)

Fortell ham hva du liker...

Foto: ScanStockPhoto

Om du har et seksuelt forhold til din eks-kjæreste nå, så kan dere jo utforske seksualiteten sammen. Fortell ham hvordan du liker å bli tatt på, om han skal bruke hånden, tungen eller en vibrator. Si til ham at du vil at dere skal nyte hverandres og egne kropper sammen.

Om du ikke klarer å fortelle ham det, at han ikke gjør det du ber om eller om det byr ham imot, kommer du neppe til å oppleve din første orgasme med ham. Det er heller ikke lett om du ikke klarer å slappe av verken psykisk eller psykisk sammen med ham.

Les også
Bra forhold uten sex?

Ømheten i klitoris kan komme og gå. Når du skal onanere, må du sette av god tid siden du ennå ikke har fått orgasme. Kanskje kan erotiske blader være med på å gi deg kåte følelser?

Dusj

Start gjerne med en varm dusj...

Foto: ScanStockPhoto

Du kan også prøve å ta deg en varm dusj, eller et bad, smøre deg inn med lotion over hele kroppen og stryke over deg selv med hendene dine. Du kan bruke fingrene, en vibrator eller et massasjeapparat som du får kjøpt i en vanlig elektrisk butikk. Prøv deg frem, og husk å sette av god tid.

Les også
Jente uten orgasme

En DVD som heter «Celebrating orgasm» av Betty Dotsen, er en instruksjonsfilm som viser hvordan du kan finne fram til måter å onanere på som kan gi deg orgasmer. Den kan for eksempel kjøpes gjennom bladet Cupido.

Det er ulike årsaker til manglende orgasme, men har du først fått en orgasme som du har ønsket selv, vil det være lettere å få det flere ganger.

Lykke til!

Hilsen
Margete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)