NRK Meny

Klarsynt og healer?

Maria Sagvold (22) kan kjenne den energien andre utstråler på sin egen kropp. Og når Maria går inn i ukjente rom eller hus, kan hun se og oppleve mennesker som egentlig er døde.

Maria Sagvold
Foto: Kaja Kristin Ness / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Maria Sagvold er 22 år og kommer fra Verdal i Nord-Trøndelag, og hun definerer seg selv som healer og klarsynt.

Helt siden hun var ei lita jente fortreller hun at  hun følt noe spesielt i møte med ukjente mennesker og rom.

- Jeg kan føle andres energi på min egen kropp. Om de i rundt meg har det bra, brer det seg en god og varm følelse i brystet mitt, forteller Maria. Og noen ganger møter jeg mennesker som utstråler så mye negativ energi, at jeg rett og slett blir dårlig og kvalm.

En slags film
Når Maria går inn i ukjente rom eller hus, kan hun se og oppleve mennesker som egentlig er døde, forteller hun.

- Jeg får bilder i hodet av handlinger eller mennesker som ligger igjen i det rommet. Jeg tror kanskje det kan være sjelen deres som er i rommet, sier Maria og forklarere videre at de bildene dukker bare opp på netthinnen hennes og går som en slags film,

Hvor de bildene kommer fra eller hvem som sender de vet hun ikke, og kan derfor ikke forklare det.

Reiki

Maria Sagvold
Foto: Kaja Kristin Ness / NRK

Etter at Maria ble healet av en bekjent sluttet aldri de varme strømningene å ile nedover hendene hennes. Etter det har hun gått på kurs, og behersker nå healingen kalt Reiki.

- Når jeg legger hendene mine på skuldrene og healer, dukker det opp bilder. Og ofte av hjelperen til den jeg healer, forklarer hun.

Disse bildene gjør at Maria kan beskriv hjelperens utseende og kjennetegn, slik at det blir mulig å finne ut hvem hjelperen er.

Vår reporter Kaja Kristin Ness ble veldig nysgjerrig og kjørte derfor til Verdal for å oppleve Marias evner, og for å finne ut om hun har en hjelper.

Hør: Maria Sagvold - et medium

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.