Porsjoner: 4 - 6
En halv purre i ringer
Foto: PhotoDisc
En halv løk i terninger
En fedd hvitløk, finhakket
2 - 3 poteter i terninger
2 - 3 gulrøtter i skiver
En squash i halve skiver
En halv chilipepper, uten frø, finhakket
Olivenolje til steking
1 liter kraft eller buljong
En halv boks hermetiske hakkede tomater
100 g fullkornpasta kokes som angitt på pakken
En halv boks store hvite bønner, skylt i kaldt vann
Frisk rosmarin
Frisk kruspersille
Litt salt, pepper og sukker
Revet parmesan
La løk og hvitløk surre et par minutter i olivenolje. Ha i poteter og grønnsaker og stek videre i 4 - 5 minutter. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca 10 - 12 minutter. Til slutt tilsettes pasta, bønner og rosmarin. Kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Server suppen med persilledryss og revet parmesan. Grovt brød smaker godt til.
Oppskrift: Sosial og helsedirektoratet, avdeling for ernæring.