Hopp til innhold

Ikea tilbakekaller senger

Ikea tilbakekaller et antall Kritter- og Sniglar-senger for reparasjon, på grunn av fare for sårskader. 200.000 senger er solgt på verdensbasis.

Kritter-seng fra Ikea

Kritter-seng fra Ikea.

Ikea har mottatt sju rapporter om brudd på metallstangen mellom sengehesten og sengestammen på de aktuelle sengene.

En brukket stang kan ha skarpe metallkanter som kan utgjøre en fare for sårskader. Det er ikke rapportert om noen skader som er forårsaket av en brukket metallstang, melder NTB.

- Vi har solgt 200.000 av de aktuelle sengene på det globale markedet, men vi har dessverre ikke tall for Norge, sier Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, til NRK.no.

Sniglar-seng fra Ikea.

Sniglar-seng fra Ikea.

Foto: Ikea

Sjekk datostemplingen

Ikea ber de kundene som har Kritter- eller Sniglar-senger om umiddelbart å kontrollere datostemplingen på etiketten, som enten sitter på hodegavlen eller under sengen.

Bare Kritter-senger med datostempling (år uke) fra 11 14 til 13 22, og SNIGLAR-senger med datostempling fra 11 14 til 13 18 er berørt.

Hvis du har en av de berørte sengene, kontakt Ikea.

Ikke første gang

Kristian Willanger

- Det er trygt å handle varer på Ikea, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger.

Foto: Ikea

Det er ikke første gang i år at møbelgiganten tilbakekaller produkter.

Denne koppen tålte for eksempel ikke varm væske.

Barnelampen Smila ble fjernet fra hyllene før sommeren, etter en dødsulykke i Skottland, der lampen var involvert.

I fjor ble babycallen Patrull trukket tilbake etter bunnkarakter i forbrukertest.

Og beltet på populær barnestol ble også tilbaketrukket i 2012, etter at tre barn fikk skader etter fall.

- Grunnen til mange tilbakekallinger i det siste er at vi har høyt fokus på sikkerhet. Det skal ikke mange rapporter til før vi setter i gang med gransking og tilbakekallinger, opplyser Kristian Willanger.

- Er det fortsatt trygt å kjøpe barneprodukter på Ikea?

-Ja, det er trygt å handle varer på Ikea. Vi har omfattende rutiner for overvåking av produkter på markedet, og vi har også omfattende tester av alle produktene våre, sier Ikeas mann.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)